Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020

Της Αγίας Αικατερίνης: Η γιορτή της Ορθοδοξίας που τιμάται σήμερα!

25 Νοεμβρίου 2017 11:44
Της Αγίας Αικατερίνης: Η γιορτή της Ορθοδοξίας που τιμάται σήμερα!

Ή Αγία Αικατερίνη αποτελεί κόσμημα στο χορό των μαρτύρων του 4ου αιώνα μ.Χ. Καταγόταν από την Αλεξάνδρεια και ήταν θυγατέρα ευγενών στην καταγωγή γονέων (του Βασιλίσκου Κώνστα).

Ήταν ωραία στο σώμα, αλλά και στη χριστιανική ευσέβεια. Είχε έξοχη ευφυΐα και σε ηλικία 18 χρονών είχε σπουδάσει άριστα όλες τις ελληνικές επιστήμες, καθώς επίσης και τα δόγματα της χριστιανικής αλήθειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Σοκαριστική αποκάλυψη: Δεν φαντάζεστε που πίστευαν οι γονείς της ότι βρισκόταν η 19χρονη όσο μετέφερε κοκαΐνη από την Αιθιοπία στο Χονγκ Κογνκ!

Όταν, λοιπόν, επί αυτοκρατόρων Μαξιμιανού και Μαξεντίου οι χριστιανοί διώκονταν σκληρά, ή νεαρή Αικατερίνη δε δίστασε να παρουσιαστεί και να ομολογήσει Θεό το Σωτήρα Χριστό. ο έπαρχος πληροφορήθηκε ότι ή Αικατερίνη ήταν πολυμαθέστατη και φιλόσοφος, και προσπάθησε να την αποσπάσει από τη χριστιανική θρησκεία, φέρνοντας σε δημόσια συζήτηση μαζί της τους πιο σπουδαίους φιλοσόφους της Αλεξάνδρειας. Αλλά ή μόρφωση της Αικατερίνης, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, ήταν τόσο μεγάλη, ώστε τους ''αντιλέγοντας έλέγχειν'' (ΠρόςΤίτον, α' 9.) Ωστε, δηλαδή, ''να αποστομώνει εκείνους πού αντιλέγουν στην ορθή διδασκαλία''. Και μάλιστα, πολλούς απ' αυτούς έκανε χριστιανούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη - σοκ: Αυτοκτονία η τραγωδία στην Νέα Σμύρνη! Έγραψε «σας βαρέθηκα όλους» και έκαψε ζωντανά τα παιδιά του και εκείνον!

Μπροστά σ' αυτόν τον κίνδυνο, ο έπαρχος αφού σκληρά τη βασάνισε, τελικά την αποκεφάλισε. Αργότερα, στο όρος Σινά ο Ιουστινιανός έκτισε στη χάρη της μοναστήρι, πού σώζεται μέχρι σήμερα.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share