Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Το απίστευτο πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις το βράδυ στο Παρίσι! Το γνώριζες;

26 Οκτωβρίου 2017 20:10
Το απίστευτο πράγμα που δεν μπορείς να κάνεις το βράδυ στο Παρίσι! Το γνώριζες;

Ποια είναι η συχνότερη παρανομία που συμβαίνει κατά κόρον από Γάλλους και τουρίστες στο Παρίσι; Θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει πολλά πράγματα. Ίσως τα ναρκωτικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για πρώτη φορά στην δημοσιότητα σπάνιες φωτογραφίες από τον Τιτανικό, 105 χρόνια μετά την βύθισή του! Η διάσωση επιζώντων που συγκλονίζει

Ίσως η παραβίαση του νυχτερινού ωραρίου. Ίσως η παράνομη οδήγηση. Ίσως η πορνεία ή η χορήγηση ποτών σε ανηλίκους. Και όμως, καμία από τις παραπάνω... συνηθισμένες παραβάσεις δεν βρίσκεται στην κορυφή της γαλλικής παραβατικότητας. Ποιος είναι ο «βασιλιάς»; Η φωτογράφηση του Πύργου του Άιφελ τη νύχτα! Όσο περίεργο και αν φαίνεται, στη Γαλλία είναι παράνομη η φωτογράφηση του γνωστότερου μνημείου της Γαλλίας και της γαλλικής πρωτεύουσας!

Πώς εξηγείται από τον νομοθέτη; Όπως αναφέρεται στη σχετική νομοθεσία, η φωτογράφηση του Πύργου του Άιφελ τη νύχτα αποτελεί παραβίαση των κατοχυρωμένων πνευματικών δικαιωμάτων του καλλιτέχνη που τον σχεδίασε! Αν όμως φωτογραφίσεις τον Πύργο του Άιφελ την ημέρα, δεν έχεις να αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα με τη γαλλική νομοθεσία!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το στοιχείο στη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη που βάζει τέλος στο θρίλερ!

Με άλλα λόγια, όποιος θέλει να φωτογραφίσει το κορυφαίο γαλλικό μνημείο τη νύχτα, θα πρέπει να εξασφαλίσει πρώτα άδεια, ώστε να είναι εντός του νόμου και να μην βρεθεί... μπλεγμένος!
Μάλιστα, με βάση τον νόμο,ακόμη και η ανάρτηση της φωτογραφίας στα social media μπορεί να επιφέρει προβλήματα στον χρήστη, αν βέβαια γίνει αντιληπτός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η θάλασσα στην Κρήτη βάφτηκε κόκκινη!

Ωστόσο, αν και ο νομοθέτης είναι ξεκάθαρος, το γαλλικό δικαστήριο δεν έχει επιβάλει ποτέ ποινή για το συγκεκριμένο παράπτωμα. Ως εκ τούτου, αν δεν διαθέτεις τη σχετική άδεια, με... λίγο ρίσκο μπορείς να τραβήξεις νυχτερινά πλάνα από τον Πύργο του Άιφελ, αρκεί, ωστόσο, να μην το... τερματίσεις, προκαλώντας κάποιον περίεργο τυπολάτρη Γάλλο δικαστικό.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share