Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021

Απίστευτο: Δεν φαντάζεστε σε ποιο εργοστάσιο μπαίνει "λουκέτο" στην Ελλάδα!

20 Οκτωβρίου 2017 15:26
Απίστευτο: Δεν φαντάζεστε σε ποιο εργοστάσιο μπαίνει

"Λουκέτο" βάζει το εργοστάσιο που κατασκευάζει κέρματα του ευρώ στην Ελλάδα.

Η μονάδα βρίσκεται στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου Ιωαννίνων. Στις εγκαταστάσεις της γίνεται η επεξεργασία κραμάτων χαλκού για ημιέτοιμα προϊόντα μεταλλικών δίσκων κερμάτων, κυάθια καλύκων και ταινιών σε ρολά. Η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου έχει δηλαδή τη δυνατότητα παραγωγής όλων των τύπων μεταλλικών κερμάτων ευρώ.

Έως σήμερα έχει παράξει το 65% των μεταλλικών κερμάτων του 1, 2, 5, 10, 20, 50 λεπτών ευρώ και το 100% των πυρήνων και δακτυλίων για το δίχρωμα κέρματα 1 και 2 ευρώ, από τις αρχικές ποσότητας που απαιτήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα: Τα χρέη του πατέρα της πλήρωνε η 32χρονη εφοριακός! Η μεγάλη αποκάλυψη για τις σχέσεις της οικογένειας που ανατρέπει τα δεδομένα!

Η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου ήταν ουσιαστικά αλληλένδετη με αυτή των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, τα οποία έχουν οδηγηθεί σε διάλυση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το εργοστάσιο οδηγείται προς πώληση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως γίνονται συζητήσεις του υπουργείου Οικονομικών με ενδιαφερόμενο όμιλο, ωστόσο τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο.

Η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου ιδρύθηκε το 1979, το 1983 όμως κρατικοποιήθηκε, περνώντας στον έλεγχο της ΕΒΟ. Συνέχισε την παραγωγή εξοπλιστικών προϊόντων (κυαθίων για κάλυκες και βολίδες), όμως η φθίνουσα πορεία της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας συμπαρέσυρε και την ίδια.

Για ένα διάστημα, σωτήριο για τη ΜΒΗ ήταν το συμβόλαιο για τα εγχώρια κέρματα του κοινού νομίσματος. Η παραγγελία αρχικά ήταν μεγάλη, πάνω από 700 εκατομμύρια τεμάχια, λόγω των αναγκών αντικατάστασης της δραχμής με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ατελείωτο "γλέντι" στο Twitter για τα αγγλικά του Τσίπρα! «Three talk and two dance»

Η τύχη των εργαζομένων

Πριν λίγες ημέρες βγήκε σε ΦΕΚ η απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, για τη μεταφορά του προσωπικού που υπολογίζεται σε 50 άτομα.

Το προσωπικό του άρθρου 1 της παρούσας απόφασης μεταφέρεται με την ίδια σχέση εργασίας σε κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α' και β' βαθμού, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) που ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση, όπως εκάστοτε οριοθετείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, εφόσον υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες στους φορείς αυτούς.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share