Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έξυπνα tips για να κάνεις τα μπαχαρικά να διατηρηθούν φρέσκα περισσότερο!

18 Οκτωβρίου 2017 14:16
Έξυπνα tips για να κάνεις τα μπαχαρικά να διατηρηθούν φρέσκα περισσότερο!

Τα μπαχαρικά είναι η «ήρεμη δύναμη» στην κουζίνα, ένα πανίσχυρο όπλο που αναβαθμίζει την μαγειρική τέχνη.

Όταν μιλάμε για φαγητό, κάθε λεπτομέρεια έχει τη σημασία της και τα μπαχαρικά είναι μια σημαντική λεπτομέρεια με μεγάλη σημασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέθανε γνωστός ηθοποιός!

Ο τρόπος διατήρησής τους παίζει σπουδαίο ρόλο στο άρωμα και την φρεσκάδα τους. Η αλλοίωσή τους μπορεί να καταστρέψει ένα πιάτο ή απλά μπορεί να μη γίνει αντιληπτή η ύπαρξή τους σε αυτό.

Πώς μπορούμε να τα κρατήσουμε φρέσκα για περισσότερο;

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η θερμοκρασία. Εχθρός για τα μπαχαρικά είναι οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και η υγρασία. Είναι λάθος να τοποθετηθούν σε ράφι κοντά σε ηλεκτρική συσκευή ή στο ψυγείο (εξαιρούνται τα μπαχαρικά με κόκκινο χρώμα όπως η πάπρικα και το τσίλι).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε τον 24χρονο κούκλο σύντροφο της Νατάσας Καλογρίδη! (photos)

Να θυμάστε ότι τα μη αλεσμένα μπαχαρικά διατηρούνται περισσότερο από τα αλεσμένα και το άρωμα των πρώτων (όταν οι κόκκοι αλέθονται) είναι ασύγκριτης έντασης σε σύγκριση με το άρωμα των πρώτων. Μια καλή ιδέα, λοιπόν, θα ήταν να προμηθευτείτε μύλο μπαχαρικών! Βασικό κριτήριο για να διαπιστώσετε αν τα μπαχαρικά έχουν χάσει τη φρεσκάδα τους είναι οι αισθήσεις σας.

Αν το χρώμα τους έχει ξεθωριάσει τότε το πιο πιθανό είναι να έχουν χάσει εντελώς και τη γεύση τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - Twitter: Απίστευτη αποθέωση για Μαυρίδη και "μίσος" για την υπόλοιπη ομάδα του!

Οπότε το καλύτερο θα ήταν να αντικατασταθούν αμέσως πριν ξαναχρησιμοποιηθούν. Μετά τη χρήση του μπαχαρικού, η αμέσως επόμενη κίνηση είναι να κλείνετε αεροστεγώς το βάζο που το περιέχει.

Τέλος, καλό θα ήταν μην χρησιμοποιείτε τα μπαχαρικά κατευθείαν από τη συσκευασία τους την ώρα που η κατσαρόλα ή το τηγάνι βγάζει ατμό γιατί η υγρασία του θα αλλοιώσει την υφή τους.

Πηγή: bovary.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share