Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ στην αγορά: Στο "σφυρί" τεράστια ελληνική εταιρεία! Για ποια πρόκειται;

12 Οκτωβρίου 2017 13:20
Σοκ στην αγορά: Στο

Ποια εταιρεία τηλεφωνίας πωλείται;

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται ότι μπορεί να ξεκινήσει ο έλεγχος των οικονομικών και άλλων στοιχείων της Cyta Ελλάδος από τους τρεις ενδιαφερόμενους αγοραστές, τις Vodafone, Wind Hellas και PCCW Global, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση της θυγατρικής του κυπριακού ομίλου (ΑΤΗΚ).

Οι σχετικές παρουσιάσεις από τη διοίκηση της Cyta Hellas και της ΑΤΗΚ θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της διαδικασίας πώλησης, ενώ θα παραδοθεί και το draft της σύμβασης πώλησης, επί της οποίας θα δοθεί η δυνατότητα να υποβληθούν σχόλια και παρατηρήσεις από την πλευρά των ενδιαφερόμενων αγοραστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεθέαση Πρωινό VS Κου Κου: Την έκανε σκόνη την Κατερίνα Καραβάτου η Φαίη Σκορδά!

Ο κυπριακός οργανισμός έχει δαπανήσει κεφάλαια της τάξης των 200 εκατ.ευρώ από το 2007, όταν και ξεκίνησε η δραστηριότητα της Cyta Ελλάδος, η οποία εμφανίζει συσσωρευμένες ζημιές 165 εκατ. ευρώ (έναντι 145,4 εκατ. στο τέλος του 2015).

Το πλέον σημαντικό asset της εταιρείας κρίνεται η ανάπτυξη του δικτύου της στην Κρήτη. Εκεί η Cyta πέραν του ότι διαθέτει ένα εκτενές δίκτυο, έχει αυξήσει τη δυναμική κάλυψης του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών για να συνδέσει Επιχειρηματικούς πελάτες απευθείας με οπτική ίνα, κυρίως από τον τουριστικό κλάδο.

Ως αποτέλεσμα, στην Κρήτη έχει στο πελατολόγιό της το 95% των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων μεγάλα ξενοδοχεία, κάτι που αποτελεί ” φιλέτο” για όποιον αποκτήσει την εταιρεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - διαρροή: Απίστευτη ανατροπή με τον παίκτη που παραμένει στο παιχνίδι από την ψηφοφορία! Κι όμως δεν πρόκειται για...

Στο τέλος του 2016 ο το πελατολόγιο της εταιρείας κινήθηκε σε οριακούς ρυθμούς ανάπτυξης και διαμορφώθηκε στις 307 χιλιάδες για την σταθερή και 51 χιλιάδες για την κινητή.

Να σημειώσουμε πως εντός του 2017 αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15,6 εκατ.ευρώ στην Cyta Ελλαδος. μέσω κεφαλαιοποίησης οφειλής, μετατρέποντας την καθαρή θέση της εταιρείας σε θετική.

Η εταιρεία το 2016 εμφάνισε συνολικό κύκλο εργασιών 90,8 εκατ.ευρώ, EBITDA – 2,41 εκατ.ευρώ και ζημιές 18,91 εκατ.ευρώ (έναντι ζημιών 18,80 εκατ.ευρώ το 2015). Πηγή

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share