Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εύκολες και έξυπνες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τους ενοχλητικούς συναδέλφους!

4 Οκτωβρίου 2017 16:49
Εύκολες και έξυπνες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε τους ενοχλητικούς συναδέλφους!

Οι συνάδελφοι σας στο γραφείο μπορούν να γίνουν οι πιο έμπιστοι σας φίλοι ή οι πιο ενοχλητικοί άνθρωποι. Όλοι έχουμε γνωρίσει και τις δυο κατηγορίες.

Τι γίνεται όμως όταν έχετε να αντιμετωπίσετε καθημερινά έναν ή και περισσότερους συναδέλφους οι οποίοι είναι εκνευριστικοί;

Δυστυχώς δεν μπορείτε απλά να διώξετε έναν συνάδελφο που σας ενοχλεί. Ευτυχώς όμως υπάρχουν τρόποι ώστε να αντιμετωπίσετε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

Κατανοήστε ακριβώς γιατί αυτός ο άνθρωπος σας προκαλεί τέτοια δυσαρέσκεια. Αντί να κάνετε υπερβολικές δηλώσεις, όπως «Είναι το πιο ενοχλητικό άτομο στη γη», προσπαθήστε να εντοπίσετε τι συναισθήματα σας προκαλεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό: Έγκυος η σύντροφος του Άρη Σπηλιωτόπουλου; Φωτογραφίες ντοκουμέντο με την φουσκωμένη κοιλιά!

Απογοήτευση; Εκνευρισμό; Λύπη; Αν βρείτε τις σωστές λέξεις για να περιγράψετε τα συναισθήματά σας θα μπορέσετε να βρείτε τη λύση. Ο προσδιορισμός των συναισθημάτων σας είναι το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του προβλήματος.

Αν έχετε απέναντι σας ένα άτομο που φωνάζει συνέχεια χωρίς λόγο και προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις, η λύση είναι η διατήρηση της ηρεμίας.

Σε καμία περίπτωση μην απαντήσετε με τον ίδιο τρόπο. Μόλις καταλάβει ότι δεν έχετε πρόθεση να μαλώσετε μαζί του, θα χάσει το ενδιαφέρον του για εσάς. Ένας άλλος τρόπος είναι να τον λυπηθείτε.

Για παράδειγμα όταν αρχίζει να φωνάζει δείξτε συμπόνια και πείτε του με ήρεμο τόνο ότι κατανοείτε το πρόβλημα του και να μην ανησυχεί.

Εάν από την άλλη μεριά ο συνάδελφος σας μιλάει ακατάπαυστα , είναι λιγότερο ενοχλητικός, όμως μπορεί να μην σας αφήνει να δουλέψετε. Συνήθως αυτός που μιλάει πολύ δεν ενδιαφέρεται για τη γνώμη σας και για το αν τον ακούτε ή όχι. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να του δείξετε ότι είστε απασχολημένοι και ότι δεν προλαβαίνετε με τίποτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: Εντοπίσαμε την σύντροφο του Παναγιώτη Βασιλάκου! Είναι καλύτερη από την Καλογρίδη;

Επίσης οι ασκήσεις με αναπνοές μπορεί να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε και να απαλλαγείτε από το άγχος που σας προκαλεί ο συνάδελφός σας.

Όταν αρχίσετε να αισθάνεστε εκνευρισμό πάρτε βαθιές ανάσες και θα μπορέσετε να χαλαρώσετε. Μπορεί να μην καταφέρετε να αλλάξετε τη συμπεριφορά του συναδέλφου σας, όμως θα μπορέσετε να δείτε με πιο χαλαρή ματιά όλα αυτά που σας εκνευρίζουν.

Σίγουρα είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπίσετε τους ενοχλητικούς συναδέλφους, όμως αν συμπεριφέρεστε σαν επαγγελματίες, είναι πιθανό να συνεχίσετε την ημέρα σας πιο εύκολα και με ηρεμία.

Πηγή: jenny.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share