Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα ηλικιωμένων: Η φωτογραφία που θα μας καθηλώνει για μια ζωή!

1 Οκτωβρίου 2017 15:14
Παγκόσμια Ημέρα ηλικιωμένων: Η φωτογραφία που θα μας καθηλώνει για μια ζωή!

Σήμερα είναι η Ημέρα του παππού και της γιαγιάς και η Google τους αφιερώνει το Doodle. Χρόνια πολλά σε όλους τους παπούδες και τις γιαγιάδες του κόσμου.

Ημέρα του παππού και της γιαγιάς σήμερα 1 Οκτωβρίου Η Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκ: Εικόνες τρόμου από τα υπερμεγέθη γουρούνια! (photos+video)

Η φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει την πρωτοχρονιά του 2015 στο προφίλ του στο Facebook ο ιταλός Giancarlo Mursciniano, είχε κάνει τον γύρο του κόσμου, και συνεχίζει να συγκλονίζει! Στη συγκεκριμένη φωτογραφία εμφανίζεται ο ίδιος να κρατά την 87χρονη γιαγιά του Antonia, η οποία πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Ο νεαρός Ιταλός έγραφε στη λεζάντα της φωτογραφίας: «Αυτό είναι η αγάπη. Μπορεί να μην ήταν η καλύτερη 31η Δεκεμβρίου της ζωής μου, αλλά αυτό είναι μέρος της καθημερινότητάς μου.

Κάποια εποχή με κρατούσες εσύ στα γόνατα και τώρα είναι η σειρά μου, μικρή μου γιαγιά, χωρίς ντροπή ή φόβο και θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι τι ζωή πρέπει να την ζούμε και να δίνουμε μάχη γι’ αυτήν.» Το μήνυμα αυτό έκαν μέσα σε λίγη ώρα το γύρο του κόσμου, και συγκλονίζει ακόμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο καρκίνος "χτύπησε" την πόρτα της οικογένειας Θεοδωρίδη: Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη και την εγκυμονούσα Δούκισσα!

Μιλώντας στην Corriere della Sera, ο ιταλός είπε μεταξύ άλλων: «Μεγάλωσα στο σπίτι των παππούδων μου, είπε ο Giancarlo Mursciniano. Είχα ένα δωμάτιο στο σπίτι τους για να τους βοηθάω, ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια αυτοί μου προσέφεραν περισσότερα».

Ο νεαρός ανέφερε ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια του δείπνου της Πρωτοχρονιάς. Πήρε την γιαγιά του αγκαλιά καθώς είχε σπάσει το πόδι της. και ήταν πολύ δύσκολο να περπατήσει.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share