Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

8 λόγοι που πρέπει να αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου και μετά κάποιον άλλο!

26 Σεπτεμβρίου 2017 17:44
8 λόγοι που πρέπει να αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου και μετά κάποιον άλλο!

Το να είσαι σε σχέση, είναι αυτό το υπέροχο συναίσθημα όπου γνωρίζεις ότι έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορείς να μοιραστείς τα πάντα και θα σε στηρίζει στα καλά και στα κακά.

Η σχέση όμως, απαιτεί αφοσίωση και προσπάθεια εξίσου από τις δύο πλευρές και φυσικά τη διάθεση να δίνεις και να προσφέρεις όσα παίρνεις κι ακόμη περισσότερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αστρολογικές προβλέψεις Οκτωβρίου από τον Χρήστο Άρχο!

Πριν λοιπόν, αποφασίσεις να εκμυστηρευτείς τον έρωτά σου και να δώσεις όρκους αγάπης σε ένα πρόσωπο, πρέπει να έχεις μάθει πρώτα να αγαπάς τον εαυτό σου.

Όταν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, συνειδητοποιείς ότι κανείς δεν είναι τέλειος κι αλάνθαστος και σου είναι πιο εύκολο να δέχεσαι και να αγκαλιάζεις τον άλλο με τα ελαττώματα και τα στραβά του.

Ίσως λοιπόν, πρέπει να αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου και την ίδια σου τη ζωή αντί για ένα άτομο και τα παρακάτω πράγματα θα σου συμβούν:

1. Βρίσκεις τη χρυσή τομή ανάμεσα στις επιθυμίες και τις ανάγκες σου
Όταν μαθαίνεις να αγαπάς τον εαυτό σου γι' αυτό που είναι, έχεις τη δυνατότητα να συμφιλιωθείς καλύτερα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου. Επικεντρώνεσαι στους στόχους σου και λειτουργείς με μοναδικό γνώμονα, το πώς θα τους κατακτήσεις. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχεις ένα σχέδιο για την πορεία της ζωής σου.

2. Εκτιμάς τις σχέσεις που υπάρχουν ήδη στη ζωή σου
Δεν είναι μόνο οι ερωτικές σχέσεις που δίνουν νόημα στη ζωή μας. Είναι και οι σχέσεις που έχουμε με την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους μας κι όλους αυτούς που εκτιμούμε κι αγαπάμε. Μην τρελαίνεσαι λοιπόν για μία σχέση που ακόμη δεν έχεις συνάψει, αλλά για τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σου στην παρούσα φάση της ζωής σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία σε ακαδημίες ονμεγάλου συλλόγου: Πέθανε 5χρονο αγγελούδι μέσα στο γήπεδο!

3. Ταξιδεύεις, εξερευνείς και ζεις ...εγωιστικά
Όταν αγαπάς την ίδια σου τη ζωή, θες να εκμεταλλεύεσαι το παραμικρό λεπτό που περνάει. Θες να ανακαλύπτεις διαρκώς νέα μέρη, νέες γεύσεις, νέες κουλτούρες και νέους ανθρώπους και γενικότερα να ζεις όπως εσύ θες, δίχως περιορισμούς και πιέσεις. Αυτό είναι το ιδανικό.

4. Ξοδεύεις χρόνο στο να κάνεις πράγματα, παρά στο να εύχεσαι να σου συμβούν
Δε σου αρέσει να σπαταλάς το χρόνο σου άσκοπα. Δεν κυνηγάς λοιπόν τελειωμένες καταστάσεις, αλλά επικεντρώνεσαι εκεί που ξέρεις ότι η προσπάθειά σου θα αποφέρει καρπούς. Τα ασήμαντα, είναι για τους ασήμαντους. Κι εσύ σιχαίνεσαι τη μετριότητα. Γι' αυτό δε χάνεις χρόνο και πράττεις, αντί να περιμένεις να συμβούν όλα από μόνα τους.

5. Εκτιμάς στο έπακρο τα μικροπράγματα της ζωής
Ξαφνικά, οι μικρές χαρές της ζωής όπως ένα βράδυ με φίλους και κρασί, μία αγκαλιά με τον/την κολλητό/ή σου, η θέα του ηλιοβασιλέματος και το ατέλειωτο φαΐ, μοιάζουν τόσο γεμάτες κι όμορφες. Τείνουμε να κλείνουμε τα μάτια μας στις μικρές χαρές και να τις προσπερνάμε λες και δεν έχουν αξία, αλλά σε αυτές βρίσκεται η ουσία της ζωής.

6. Πασχίζεις διαρκώς για το καλύτερο
Δεν είσαι ποτέ πραγματικά ευχαριστημένος/η με τον εαυτό σου. Θες να εμπλουτίζεις συνεχώς τις δεξιότητες και τα προσόντα σου. Θες να πετυχαίνεις όλο και περισσότερα και να ζεις πιο αυθεντικά. Λατρεύεις το γεγονός ότι ξέρεις τις δυνατότητές σου κι ότι μπορείς με δουλειά και πείσμα να τις φτάσεις στο υπέρτατο επίπεδο.

7. Μαθαίνεις να ακούς και να εκτιμάς τις συμβουλές των άλλων
Συνειδητοποιείς ότι μεγαλύτερη σημασία έχει να κρατάς το στόμα σου κλειστό και τα αυτιά σου ορθάνοιχτα παρά το αντίστροφο. Ξέρεις να εκτιμάς τις συμβουλές των άλλων, ειδικά όταν προέρχονται από ανθρώπους που σε αγαπούν, θέλουν το καλό σου κι έχουν μία παραπάνω εμπειρία.

8. Συνειδητοποιείς ότι η ευτυχία δεν ολοκληρώνεται μέσα από μία ερωτική σχέση
Η single κατάστασή σου δε σε απασχολεί πλέον. Γνωρίζεις καλά ότι έχεις περισσότερα οφέλη με το να είσαι μόνος/η και να ζεις ελεύθερα τη ζωή σου, παρά να είσαι σε μία σχέση και να έχεις εμπόδια. Η ευτυχία σου εξαρτάται από τις αναμνήσεις, τις εμπειρίες, τα πάθη και κατά βάση τον εαυτό σου.

Πηγή: neopolis.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share