Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιατί υπάρχουν... σκαμπανεβάσματα στην διάθεση σου; - Εσύ το γνώριζες;

20 Σεπτεμβρίου 2017 12:37
Γιατί υπάρχουν... σκαμπανεβάσματα στην διάθεση σου; - Εσύ το γνώριζες;

Τη μια είσαι κεφάτη, πετάς στα ουράνια, χαμογελάς στους γείτονες. Την άλλη είσαι κατσούφα και δεν θες να μιλήσεις σε άνθρωπο. Τι σου συμβαίνει;

Η χαρά και η λύπη είναι τα δύο βασικά συναισθήματα των οποίων οι διακυμάνσεις είναι έντονες, και εκφράζονται ποικιλλοτρόπως.

Και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Όταν βρίσκεσαι μπροστά σε μια κατάσταση ή ένα ενδεχόμενο που σου προκαλεί στρες, ή είσαι σε ένα βίωμα έντονο, θα νιώσεις ευφορία ή δυσφορία, χαρά ή μελαγχολία, ή ακόμα και πλήρη αδιαφορία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret - γκάφα: Μας δουλεύουν; Την ώρα που οι Αγωνιστές μάζευαν την καλύβα τους, δεν φαντάζεστε τι εμφανίστηκε από πίσω τους! (photos)

Μην σε προβληματίζει. Λειτουργείς μια χαρά. Αν και καμιά φορά δεν ξέρεις τι σου φταίει, στην πραγματικότητα αν πάρεις μια απόσταση από τα πράγματα θα το βρεις. Πάντα υπάρχει ένας λόγος, μια αιτία.

Πότε όλο αυτό γίνεται προβληματικό;
Όταν παρουσιάσεις ακραίες αλλαγές στη διάθεσή σου, οι οποίες όμως μπορεί να αποβούν καταστροφικές και να επιφέρουν αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητά σου, στις σχέσεις με τους γύρω σου, στο σύνολο της ζωής σου.

Έτσι γεννιούνται:

Η κατάθλιψη και η υπερβολική λύπη.

Η διπολική διαταραχή.

Η κυκλοθυμική διαταραχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survival Secret - Twitter: Επικό γλέντι από τους χρήστες! "Δεν σας άρεσε το παζελ...φάτε τώρα τα μπουγκιά..."

Σίγουρα δεν είναι απλό να διαγνωστούν αυτές οι διαταραχές. Και ακόμα πιο σίγουρα κανείς δεν μπορεί να ζήσει με αυτές. Υπάρχει όμως τρόπος να θεραπευτούν αρκεί να υπάρξει εξειδικευμένη θεραπεία.

Για αυτό εάν έχεις παρατηρήσει κάτι ανάλογο στη συμπεριφορά σου ή στη συμπεριφορά κάποιας φίλης σου, καλό είναι να γνωρίζεις ότι υπάρχει λύση, αρκεί να την θελήσεις και να δεχτείς βοήθεια.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share