Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εσύ άραγε γνωρίζεις πόσα είναι τα ανθρώπινα συναισθήματα; - Θα εκπλαγείς με την απάντηση!

18 Σεπτεμβρίου 2017 12:49
Εσύ άραγε γνωρίζεις πόσα είναι τα ανθρώπινα συναισθήματα; - Θα εκπλαγείς με την απάντηση!

Ευτυχία, θλίψη, θυμός, έκπληξη, φόβος, αποτροπιασμός: Τι από όλα νιώθεις αυτή τη στιγμή;

Προσωπικά νιώθω έκπληξη έχοντας διαβάσει αυτή την ενδιαφέρουσα έρευνα που έρχεται να προσθέσει άλλα 21 συναισθήματα στα 6 που γνωρίζαμε έως τώρα. Σαν να λέμε, φουλ στο συναίσθημα!

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Berkley της Καλιφόρνια χρησιμοποίησαν στατιστικά μοντέλα για να αναλύσουν τις αντιδράσεις σε 853 άνδρες και γυναίκες μέσω σε 2.185 βίντεο κλιπ τα οποία ήταν σχεδιασμένα ώστε να εγείρουν διάφορα συναισθήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος στον ελληνικό κινηματογράφο! Πέθανε Έλληνας ηθοποιός...

Και βρήκαν ότι τελικά είναι άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου καθώς υπάρχουν 27 ξεχωριστές κατηγορίες συναισθημάτων. Μάλιστα δημιούργησαν κι έναν πολυδιάστατο χάρτη για να δείξουν πώς συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings της αμερικανικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, υπάρχουν ομαλές αποκλίσεις/μεταβάσεις από το ένα συναίσθημα στο επόμενο.

Πώς συνδέονται το δέος και η γαλήνη, ο τρόμος και η θλίψη, η διασκέδαση και η λατρεία; Πραγματικά μαγικό. Όλα είναι αλληλένδετα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παντρεύεται και η Μαντώ Γαστεράτου! Το μαγευτικό μονόπετρο στην πρεμιέρα της Σκορδά που μας άφησε άφωνους! (video)

Και όλα αυτά είναι ένα: ο εαυτός του καθενός μας. Συνειδητοποιούμε άραγε πόσο ξεχωριστοί είμαστε;

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share