Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σας ενδιαφέρει! Έρχονται αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας - Για ποια ΙΧ αυξάνονται τα τέλη;

Και για ποια μειώνονται;

18 Σεπτεμβρίου 2017 08:23
Σας ενδιαφέρει! Έρχονται αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας - Για ποια ΙΧ αυξάνονται τα τέλη;

Ο Σεπτέμβρης σιγά σιγά τελειώνει και η συζήτηση για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 ξεκινά.

Όπως κάθε χρόνο, χιλιάδες κάτοχοι ΙΧ θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, με την κυβέρνηση να επεξεργάζεται νέα σενάρια ώστε να αποφύγει την μαζική κατάθεση πινακίδων και συνακόλουθα την μείωση των εσόδων στα κρατικά ταμεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου;

Τι σκέφτεται η κυβέρνηση καθώς στόχος της είναι να εισπράξει 1,1 δις φέτος από τα τέλη κυκλοφορίας;

Τα σενάρια που εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, είναι πολλά αλλά φαίνεται πως καταλήγουν στην διεύρυνση των κλιμακίων από 11 που είναι σήμερα σε ενδεχομένως και 20, ώστε να περιοριστούν οι επιβαρύνσεις για τους κατόχους παλαιών ΙΧ, κυρίως μεγάλου κυβισμού.

Για παράδειγμα, στην κλίμακα 1.739-1.928 κ.ε. τα τέλη διαμορφώνονται στα 320 ευρώ. Στην αμέσως επόμενη κλίμακα, 1.929-2.357 φτάνουν τα 690 ευρώ. Σε αυτές τις κατηγορίες η κυβέρνηση εξετάζει να προσθέσει άλλες τρεις και από τα 1739 κ.ε. έως τα 2.357 κ.ε., να υπάρχουν συνολικά πέντε κατηγορίες τελών.

Εξετάζεται επίσης να επιβληθεί μικρό τέλος στα οχήματα που απαλλάσσονται σήμερα από τέλη, λόγω μικρής εκπομπής ρύπων. Ωστόσο, γι’ αυτό υπάρχουν πολλές αντίθετες απόψεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: Συνεχίζεται ο καύσωνας - Στους πόσους βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία;

Στο υπουργείο Οικονομικών βλέπουν θετικά και το ενδεχόμενο να κλείσει η ψαλίδα στα τέλη κυκλοφορίας με βάσει τον κυβισμό. Δηλαδή, στα οχήματα με άδεια κυκλοφορίας πριν από τον Νοέμβριο του 2010 αλλά και σε εκείνα που τα τέλη τους υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές CO2.

Σημειώνεται πως τα τέλη κυκλοφορίας να «ανέβουν» στο TAXISnet τον Νοέμβριο και πρέπει να πληρωθούν μέχρι στις 31 Δεκεμβρίου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share