Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πώς θα καταλάβετε αν το προϊόν που μόλις αγοράσατε δεν είναι "μούφα"!

8 Σεπτεμβρίου 2017 20:00
Πώς θα καταλάβετε αν το προϊόν που μόλις αγοράσατε δεν είναι

Όταν αγοράζουμε ένα καινούργιο ρούχο, θέλουμε πάντα να είναι καλής ποιότητας. Αλλά, στην πραγματικότητα τα ρούχα συρρικνώνονται και χαλάνε μετά την πρώτη πλύση. Δείτε παρακάτω 10 κόλπα που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε τα ρούχα χαμηλής ποιότητας και θα σας γλιτώσουν χρήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμη και χορταστική στριφτόπιτα με μανούρι και μέλι

10. Ελέγξτε την ποιότητα του βαμβακιού, πιέζοντάς το ρούχο Πιάστε το ρούχο και πιέστε το για μερικά δευτερόλεπτα. Αν μετά από αυτό το ύφασμα μοιάζει με τσαλακωμένο χαρτί σημαίνει, ότι έχει υποστεί επεξεργασία με ένα ειδικό προϊόν για να κρατήσει το σχήμα του. Τέτοια ρούχα μετά το πρώτο πλύσιμο θα δείχνουν σαν κουρέλια.

9. Τραβήξτε τις ραφές για να δείτε τα κενά Τα ρούχα καλής ποιότητας έχουν έντονες ραφές. Προσπαθήστε να τραβήξετε τις ραφές. Αν δείτε κενά, τότε το ρούχο είναι κακής ποιότητας.

8. Αποφύγετε τα ανοιχτά φερμουάρ Προσπαθήστε να αγοράζετε ρούχα που τα φερμουάρ είναι καλυμμένα με ταινία: είναι πιο αξιόπιστα και διαρκούν περισσότερο.

7. Σιγουρευτείτε, ότι το στρίφωμα είναι αρκετά μεγάλο Το στρίφωμα στα παντελόνια και τις φούστες πρέπει να είναι περίπου 4 εκατοστά, ενώ στις μπλούζες 2. Αν δεν υπάρχει στρίφωμα ή είναι πολύ μικρό, τότε το ρούχο είναι χαμηλής ποιότητας.

6. Τεντώστε το ύφασμα Ένα προϊόν καλής ποιότητας θα διατηρεί πάντα το σχήμα του. Πάρτε ένα ρούχο, τεντώστε το και μετά αφήστε το. Αν το ρούχο χάσει το σχήμα του, τότε είναι χαμηλής ποιότητας.

5. Σιγουρευτείτε, ότι το φερμουάρ ταιριάζει με το μήκος του Τα φερμουάρ στα ρούχα πρέπει να είναι ίσα σε μήκος ή ακόμα και να ταιριάζουν με το χρώμα

4. Δώστε προσοχή στην ετικέτα Τα φυσικά υφάσματα, όπως το βαμβάκι και το μετάξι είναι πιο δυνατά και πιο ανθεκτικά από τα συνθετικά. Ωστόσο, το 100% βαμβάκι μπορεί να συρρικνωθεί μετά το πλύσιμο. Γι’ αυτό πρέπει να διαλέγετε ρούχα με μια προσθήκη συνθετικών υφασμάτων (5- 30%).

3. Σιγουρευτείτε, ότι οι ραφές και οι κλωστές ταιριάζουν Ελέγξτε τα σχέδια και τα χρώματα των κλωστών. Αν τα μοτίβα δεν ταιριάζουν και και οι ραφές έχουν γίνει με κλωστές διαφορετικού χρώματος είναι ξεκάθαρο σημάδι, ότι το ρούχο φτιάχτηκε βιαστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρικιαστικός θάνατος 18χρονης: Της "έσκασαν" πέντε σακουλάκια έκσταση στο στομάχι της!

2. Ελέγξτε τα κουμπιά και τις κουμπότρυπες Βεβαιωθείτε, ότι τα κουμπιά είναι καλά ραμμένα και δεν εξέχουν κλωστές. Οι τρύπες πρέπει να είναι καθαρά κομμένες.

1. Ελέγξτε το χρώμα των πτυχώσεων © depositphotos Αν το χρώμα στα λουράκια της τσάντας φαίνεται ξεθωριασμένο, τότε η τσάντα είναι χαμηλής ποιότητας. Το ίδιο ισχύει και αν ένα μέρος της τσάντας έχει πιο ανοιχτό ή σκούρο χρώμα.

πηγή: www.tilestwra.com/

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share