Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Ένας αστεροειδής που μπορεί να αφανίσει τον κόσμο περνάει σήμερα σε απόσταση "αναπνοής" από τη Γη!

1 Σεπτεμβρίου 2017 13:30
Ένας αστεροειδής που μπορεί να αφανίσει τον κόσμο περνάει σήμερα σε απόσταση

Ένας αστεροειδής διαμέτρου περίπου τριών μιλίων θα περάσει σήμερα σχετικά κοντά από την Γη.

Πρόκειται για την «Φλόρενς», όπως τον ονόμασαν οι επιστήμονες και θα περάσει «μόλις» 4,4 εκατομμύρια μίλια από τη Γη, μια απόσταση που για το σύμπαν θεωρείται περίπου «ξυστά», καθώς πρόκειται για 18 φορές επί την απόσταση της Γης από την Σελήνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι προβλέπουν τα άστρα για το Σαββατοκύριακο 2/9 & 3/9! - Για ποιους έρχονται ευχάριστες αλλαγές!

Σύμφωνα με την NASA, ο αστεροειδής θα περάσει από τη Γη με απόλυτη ασφάλεια και δεν θα μας επηρεάσει, καθώς σε περίπτωση που η τροχιά του συγκρουόταν με εκείνη της Γης, αυτό θα σήμαινε το τέλος της ζωής στον πλανήτη μας!

Από ενδεχόμενη σύγκρουση, η σκόνη του αστεροειδή θα προκαλούσε τεράστιες φωτιές στα δάση του πλανήτη. Έτσι θα καταστρέφονταν το περιβάλλον, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υποστηριχθεί κανένα είδος ζωής...

Η «Φλόρενς» έχει μέγεθος περίπου 2,7 μίλια, ενώ ο αστεροειδής που πιστεύεται πως προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων πριν από 65 εκατ. χρόνια είχε μέγεθος 6 μιλίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κι εκεί που νομίζαμε ότι η Σπυροπούλου θα μείνει εκτός τηλεόρασης… Έρχεται ανατροπή! Αποκλειστικό ρεπορτάζ…

«Η "Φλόρενς" είναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής που περνά τόσο κοντά από τον πλανήτη μας από την αρχή του σχετικού προγράμματος παρακολούθησης της NASA», δήλωσε ο Πολ Χαντος, επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share