Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η ιστορία της 39χρονης μητέρας που μεγαλώνει μόνη την κόρη της και πέρασε φέτος στην Ιατρική!

28 Αυγούστου 2017 23:35
Η ιστορία της 39χρονης μητέρας που μεγαλώνει μόνη την κόρη της και πέρασε φέτος στην Ιατρική!

Αριστούχος, κόρη καθηγητή φυσικής στο Α΄ Λύκειο Άρτας, η Χρυσαυγή (Χρύσα για όσους την γνώριζαν) Κηρομύτη ήταν από εκείνα τα παιδιά που όλοι ήξεραν ότι θα πετύχουν σε μία σχολή.

Ακόμα και έτσι όμως, ελάχιστοι θα μπορούσαν να προφητεύσουν ότι η αγάπη της για το διάβασμα και οι επιτυχίες της θα συνεχιζόταν και τα επόμενα σχεδόν...20 χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Kim Kardashian: Φωτογραφίζεται ως Τζάκι Κένεντι, δηλώνει επιτυχημένη και προκαλεί!

Η περίπτωση της Χρύσας (όπως την αποκαλούν φίλοι και γνωστοί) είναι μοναδική.

Απόφοιτος του 95 από το 1ο Λύκειο Άρτας ήταν από εκείνα τα «καλά προετοιμασμένα» παιδιά για τις βάρβαρες τότε πανελλαδικές. Γεγονός σημαντικό για πολλούς, δεδομένη επιτυχία για εκείνη.

Κάπως έτσι μπήκε στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Συνεπής και με στόχο αποφοίτησε, όχι για να πάρει ένα πτυχίο απλά, αλλά για να συνεχίσει ακάθεκτη. Όχι για ένα αλλά για δύο μεταπτυχιακά.

Σύντομα θα ανακαλύψει ότι το Μετσόβιο δεν είναι αρκετό. Η αγάπη της για την Ιατρική θα την οδηγήσει στο 6ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων. Και πάλι στα θρανία.



Παίρνει την ειδικότητα της βοηθού φαρμακοποιού και κάπως έτσι ανοίγει το δρόμο για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις. Τώρα, 20 χρόνια μετά ένας νέος στόχος. Η Ιατρική.

Ωστόσο, η ζωή της έχει αλλάξει. Δεν είναι πλέον το 18χρονο κορίτσι που θα ετοιμαζόταν για τη φοιτητική ζωή. Δουλεύει ενώ παράλληλα έχει παντρευτεί και έχει αποκτήσει μία κόρη, η οποία είναι πλέον 10 ετών.

Πρότυπο για την κόρη της και όχι μόνο, αν και μακριά από τον σύζυγό της, ο οποίος εργάζεται στο εξωτερικό, η ίδια επιμένει. Μαμά, σύζυγος, εργαζόμενη και μαθήτρια.

Με υπομονή και επιμονή ολοκληρώνει για μία ακόμα φορά τις σπουδές της στο ΕΠΑΛ και δικαιώνεται στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Η Χρυσαυγή (Χρύσα) Κηρομίτη γράφει το απόλυτο 20 στα μαθηματικά, 20 στην ανατομία, 19,5 στην υγιεινή και 18 στην έκθεση. Συγκεντρώνει 19.095 μόρια και ξαναζεί την επιτυχία, που είχε ζήσει 20 χρόνια πριν. Αλλά τώρα ακόμα πιο συνειδητοποιημένη.

«Πάντα θα υπάρχει η δυνατότητα για να πετύχουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε. Αρκεί να κυνηγάμε το όνειρό μας. Όλοι μπορούν να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Άλλωστε η ζωή είναι ένας αέναος αγώνας. Αυτό πρέπει να έχουν στο νου τους και τα παιδιά που δεν πέτυχαν. Πρέπει να ξέρουν ότι θα έχουν πάντα την δυνατότητα να κάνουν αυτό που θέλουν. Να το πιστέψουν και να το παλέψουν» δήλωσε στο epiruspost.

Η Χρύσα μιλά με αγάπη και για όσους την πίστεψαν. Την αδερφή της, την κόρη της και τον καθηγητή της κ. Κολυβάκη. «Είχα πολύ μεγάλη βοήθεια από το φροντιστήριο και τον κ. Κολυβάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλήθειες που πρέπει να ισχύουν για όλες μας όσον αφορά στον σωματικό έρωτα!

Είχα και μεγάλη συμπαράσταση... Χρειάστηκε, πολλές φορές να πηγαίνω στο μάθημα μαζί με την κόρη μου..» λέει χαρακτηριστικά, δηλώνοντας αποφασισμένη να ολοκληρώσει τις σπουδές της στη Σχολή «το θέλω πολύ, μου αρέσει η Ιατρική, θέλω να δοκιμάσω».

Πηγή: iefimerida.gr

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share