Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σας ενδιαφέρει: Αυτοί θα πάρετε επιστροφή φόρου χωρίς έλεγχο τον Αύγουστο!

24 Ιουλίου 2017 09:02
Σας ενδιαφέρει: Αυτοί θα πάρετε επιστροφή φόρου χωρίς έλεγχο τον Αύγουστο!

Χρήμα με ουρά για να μειωθεί το στοκ των ληξιπροθέσμων θέλει να ρίξει η κυβέρνηση τον Αύγουστο, υπό την πίεση των δανειστών ότι μπορεί να χάσει η χώρα τα χρήματα από την δόση που προορίζονται αποκλειστικά για τον σκοπό αυτόν.

Η λύση στην οποία καταφεύγει το οικονομικό επιτελείο για να μην μπλέξει το εγχείρημα σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που θα οδηγούσαν σε καθυστερήσεις, είναι οι αυτόματες και χωρίς έλεγχο επιστροφές φόρων έως 10.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκαριστικό τροχαίο στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο πέφτει πάνω σε κατάστημα και παρασύρει τρία παιδιά! (Βίντεο - σοκ)

Άμεσα τις επόμενες μέρες έρχεται προς ψήφιση πριν κλείσει η Βουλή διάταξη που θα καθορίσει την διαδικασία με την οποία θα επιστρέφεται χωρίς έλεγχο ο φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων και ο ΦΠΑ σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, για ποσά έως και 10.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος: Πέθανε γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός!

Το μέτρο δεν αφορά τα νοικοκυριά –πλην τους ελεύθερους επαγγελματίες. Θα πάρουν όμως μιαν ανάσα ρευστότητος περίπου 5.000 επιχειρήσεις που το κράτος τους χρωστάει συνολικά 6 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,2 δισ. αφορούν σε εκκρεμείς επιστροφές φόρων από τρεις μήνες έως και δύο χρόνια.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share