Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μετά την "Μέδουσα" έρχεται και η "Χάρυβδη"! Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: "Θέλει προσοχή, όχι..."

17 Ιουλίου 2017 14:49
Μετά την

Το χαμηλό «Χάρυβδη» πλησιάζει την Ελλάδα και θα προκαλέσει έντονες καταιγίδες σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας, με τον Σάκη Αρναούτογλου να τονίζει πως δεν πρέπει να κυριαρχήσει ο πανικός, δίνοντας τις πάντα ψύχραιμες και στοιχειοθετημένες συμβουλές του, προς τους κατοίκους των Σποράδων αυτή τη φορά, που φαίνεται ότι θα βρεθούν ξανά στο «μάτι» μιας κακοκαιρίας.

Διαβάστε αναλυτικά όσα έγραψε ο έμπειρος προγνώστης στη σελίδα του στο Facebook.

«Το χαμηλό "Χάρυβδη" θα φέρει κατά τόπους πολύ έντονες βροχοπτώσεις.. αλλά..

Πολλά τα μηνύματα των φίλων απο τις Σποράδες όπου όπως μου γράφουν έχουν πανικοβληθεί με αυτά που ακούν/διαβάζουν για τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες στα νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - παρασκήνιο: Παίκτης πήρε υπερπολυτελές αυτοκίνητο για «αρπαχτή»! Τρομερό ρεπορτάζ! (video)


Οντως τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα εστιάζουν τις Σποράδες ως την περιοχή με τα ΠΙΘΑΝΩΣ μεγαλύτερα ύψη βροχής κατά της διάρκεια κυρίως των πρωινών ωρών της Δευτέρας, ύψη βροχής που θα μπορούσαν να προκαλέσουν και προβλήματα αν αυτές οι προγνώσεις επαληθευθούν.

Υπάρχουν ομως και παράμετροι που θα μπορούσαν να αποτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο σε μεγάλο βαθμό. Κι αυτοι δεν είναι άλλοι απο τους από τους πολύ ισχυρούς κατά διαστήματα ανέμους και χαλημά και σε μεγαλύερα ύψη της ατμόσφαιρας που προβλέπονται επίσης στην περιοχή κατά τη διάρκεια της ερχόμενης Δευτέρας και οι οποίοι δρουν συνήθως αποτρεπτικά όσον αφορά στη ραγδαιότητα των φαινομένων πάνω από το σύμπλεγμα των Σποράδων δημιουργώντας μια τάση διαρκούς και έντονου κατά διαστήματα ορογραφικού υετού κυρίως από στρωματόμορφα νέφη κατά μήκος των ανατολικών τμημάτων της Θεσσαλίας (ανατολικά του νομού Λάρισας και Μαγνησίας).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To φαντασμαγορικό World Party του... Survivor: Χαμός στα νησιά του Αιγαίου από Διάσημους και Μαχητές! Πλούσιο φωτορεπορτάζ!

Δεν θα με εξέπληττε λοιπόν να δω τη Ζαγορά Πηλίου να "μαζεύει" 200 χιλιοστά βροχής και τις Σποράδες μόνο με 40-50 χιλιοστά βροχής απο το ξημέρωμα έως και βράδυ της Δευτέρας που κι αυτά δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι και λίγα και Ιούλιο μήνα!

Θέλει ψυχραιμία, ναι θέλει προσοχή γιατί δεν έχουμε κάθε καλοκαίρι τέτοια συστήματα αλλά δεν θέλει πανικό!!
Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου».

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share