Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

6 κόλπα για το πλύσιμο πιάτων που θέλετε πολύ να δείτε!

23 Ιουνίου 2017 01:52
6 κόλπα για το πλύσιμο πιάτων που θέλετε πολύ να δείτε!

Ρωτήσαμε ανθρώπους που μισούν το πλύσιμο των πιάτων να μας πουν τα κόλπα τους για πιο αποτελεσματικό πλύσιμο χωρίς κόπο.

Είναι μια από τις οικιακές δουλειές που μισούν οι περισσότερες νοικοκυρές ειδικά αν δεν έχουν πλυντήριο πιάτων. Πέρα, όμως, από το να τρώτε μόνο σε πλαστικά πιάτα και να παραγγέλνετε μονίμως απ’έξω για να αποφύγετε το πλύσιμο των πιάτων -πράγμα που δεν κάνει καλό ούτε στο περιβάλλον ούτε στην τσέπη σας- δείτε μερικά tips που πρέπει να υιοθετήσετε.

Πλένετε πιάτα καθώς μαγειρεύετε Πλένετε τα πιάτα καθώς μαγειρεύετε ή αμέσως μετά το μαγείρεμα. Μην τα αφήνετε ποτέ για αργότερα. Θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα το κάνετε αν θέλετε να απολαύσετε το φαγητό σας ζεστό. Το μόνο που θα σας έχει μείνει να πλύνετε μετά είναι τα πιάτα που φάγατε και το σκεύος που μαγειρέψατε.

Μην έχετε πολλά πιάτα και ποτήρια στα ντουλάπια σας.

Μην έχετε πολλά πιάτα στα ντουλάπια σας Αν έχετε μόνο 4 πιάτα δεν θα μπαίνετε στον πειρασμό να αφήνετε πολλά άπλυτα γνωρίζοντας ότι έχετε κι άλλα για να βγάλετε σε περίπτωση που τα τέσσερα είναι για πλύσιμο. Έχετε μόνο 4 πιάτα, 4 μπολ, 4 ποτήρια και 4 μαχαιροπήρουνα.

Κάντε το πλύσιμο πιο διασκεδαστικό Βάλτε το tablet ή το laptop κοντά σας την ώρα που πλένετε έτσι ώστε να βλέπετε κάτι που σας αρέσει κατά τη διάρκεια του πλυσίματος. Έτσι θα τελειώσετε πριν καν το καταλάβετε.

Μαγειρεύετε φαγητά που μπορούν να είναι έτοιμα με τη χρήση ενός μόνο σκεύους Έτσι δεν θα λερώνετε πολλά σκεύη και πιάτα κατά την προετοιμασία του φαγητού σας.

Μαγειρεύετε γεύματα που δεν χρειάζονται πολλά μαγειρικά σκεύη για να ετοιμαστούν.

Αφήνετε τα πάντα να μουλιάζουν σε ζεστό σαπουνόνερο Ξεπλένετε όλα τα πιάτα με το που τα χρησιμοποιείτε έτσι ώστε να μην κολλάνε φαγητά πάνω τους και βάζετέ τα στον νεροχύτη τον οποίο έχετε γεμίσει με ζεστό νερό και υγρο πιάτων. Μέχρι να φάτε θα έχουν μουλιάσει τόσο που το πλύσιμό τους θα σας φαίνεται παιχνιδάκι.

Μην αφήνετε τον νεροχύτη γεμάτο όλη νύχτα Υποσχεθείτε στον εαυτό σας πως όσο κι αν βαριέστε δεν θα αφήνετε άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη σας πριν πάτε για ύπνο.

πηγη: spirossoulis

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share