Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αυτό το παιδί πλησίασε ένα αμάξι για να ζητήσει χρήματα μόλις όμως είδε την οδηγό ξέσπασε σε κλάματα!

13 Ιουνίου 2017 17:57
Αυτό το παιδί πλησίασε ένα αμάξι για να ζητήσει χρήματα μόλις όμως είδε την οδηγό ξέσπασε σε κλάματα!

Είναι εύκολο να παρασυρθούμε από τις δικές μας ανάγκες και να μη..σκεφτούμε τους άλλους ανθρώπους, ειδικά όταν είμαστε παγιδευμένοι στα δικά μας προβλήματα.

Όταν, όμως, βγούμε από το καβούκι μας, θα συνειδητοποιήσουμε ότι και οι άλλοι άνθρωποι έχουν προβλήματα, πολλές φορές χειρότερα απ’ τα δικά μας. Πάρτε παράδειγμα την ιστορία του John Thuo, ενός άστεγου αγοριού που ζει στο Ναϊρόμπι της Κένυας, του οποίου η ζωή άλλαξε μετά από μια τυχαία συνάντηση που είχε με μια γυναίκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκλειστικό: Αποχώρησε κι άλλος παίκτης από το παιχνίδι και είναι ήδη στο ξενοδοχείο! Πρόκειται για...

Ακριβώς όπως και κάθε άλλη μέρα, ο Thuo ξύπνησε και άρχισε να πλησιάζει τα αυτοκίνητα που σταματούσαν στα φανάρια για να ζητήσει χρήματα. Έτσι, πλησίασε και μια γυναίκα που ονομάζεται Gladys Kamande. Ο Thuo δεν ήξερε ότι η 32χρονη Kamande πάλευε κι εκείνη με τα δικά της προβλήματα. Ένα πρόβλημα που είχε στους πνεύμονες, απαιτούσε από την Kamande να στηρίζεται σε μηχανήματα για να αναπνέει κανονικά, ένα συμπυκνωτή οξυγόνου, μια γεννήτρια και φιάλες οξυγόνου, τα οποία είχε μαζί της κάθε στιγμή. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Kamande είχε υποβληθεί σε άλλες 12 χειρουργικές επεμβάσεις για διάφορα άλλα ιατρικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.


Αφού της ζήτησε χρήματα, ο Thuo τη ρώτησε τι τα ήθελε όλα αυτά τα μηχανήματα. Όταν εκείνη του είπε την ιστορία της, ο Thuo συγκινήθηκε μέχρι δακρύων, έκλαιγε ακόμα και για το ότι δεν μπορούσε να την βοηθήσει.

Ο Thuo προσευχήθηκε για τη γυναίκα και της έδωσε όλα τα χρήματα που είχε στις τσέπες του για να την βοηθήσει να πάρει τη θεραπεία που χρειαζόταν. Κατά τη διαδικασία αυτή, ένας περαστικός είδε την ανταλλαγή μεταξύ του Thuo και της Kamande, την οποία τράβηξε σε φωτογραφία και την ανέβασε στο Facebook.

Ξέρουμε ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε τη δύναμη του διαδικτύου. Μιας και η ιστορία αυτή έγινε viral, άγνωστοι άνθρωποι από το διαδίκτυο έδωσαν χρήματα, κι έτσι, μαζεύτηκαν πάνω από τρία εκατομμύρια σελίνια Κένυας σε μόλις τέσσερις ημέρες για τις χειρουργικές επεμβάσεις της Kamande (που ισοδυναμούν με περίπου $29000).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor βόμβα: Αποχώρησαν Βαλαβάνη – Χρανιώτης από το παιχνίδι; Η μεγάλη αποκάλυψη (video)

Ο δεσμός μεταξύ του Thuo και της Kamande είναι πηγή έμπνευσης για όλους μας και δείχνει και πάλι πόσο ισχυρή και αποτελεσματική μπορεί να είναι η ενσυναίσθηση. Όταν δείχνουμε συμπόνια προς τους άλλους, ανεξάρτητα από τα προβλήματα που περνάμε, μπορούν να συμβούν απίστευτα πράγματα. Σε αυτήν την περίπτωση, δύο άτομα που αισθάνθηκαν απελπισμένα, ήταν σε θέση να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο. Και χάρη στη βοήθεια των ανθρώπων, φυσικά, που έκαναν τις δωρεές, αλλά και στον άνθρωπο που πήρε την πρωτοβουλία να ανεβάσει την ιστορία τους στο διαδίκτυο.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share