Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εύκολες συμβουλές για να κάνεις τα παπούτσια σου να μοιάζουν καινούρια!

1 Ιουνίου 2017 14:14
Εύκολες συμβουλές για να κάνεις τα παπούτσια σου να μοιάζουν καινούρια!

Υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορείς να κάνεις για να φαίνονται τα παπούτσια σου ολοκαίνουρια.

Είτε είναι δερμάτινα, είτε suede, είτε σαγιονάρες, παρακάτω συγκεντρώσαμε όλους τους τρόπους που μπορείς να τα καθαρίσεις, να διώξεις τις γρατσουνιές και να τα επαναφέρεις στην αρχική τους κατάσταση.

Δερμάτινα
Καθάρισε τους λεκέδες χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από ίσες ποσότητες νερό και λευκό ξύδι, το οποίο θα τρίψεις πάνω στους λεκέδες. Μόλις στεγνώσουν τα παπούτσια σου, τρίψε τα με ένα μαλακό ύφασμα. Μπορείς να διώξεις τις γρατσουνιές τρίβοντας με ένα μαλακό πανί βουτηγμένο σε μαγειρική σόδα. Σκούπησέ τα και μετά επανέλαβε μόλις έχουν στεγνώσει.

Λουστρίνια
Αν τα λουστρινέ παπούτσια σου έχουν σημάδια, τρίψε λίγη βαζελίνη με μία μπατονέτα. ΑΝ χρειάζονται απλά λίγο γυάλισμα, ψέκασέ τα με ένα καθαριστικό για τζάμια.

Suede
Προς μία κατεύθυνση, χρησιμοποίησε μία βούρτσα νυχιών ή για scrub και τρίψε ελαφρά τους λεκέδες. Όταν έχεις καθαρίσει την επιφανειακή βρώμα, βάλε πίεση και πήγαινε μπρος πίσω με τη βούρτσα για να απομακρύνεις τους βαθύτερους λεκέδες. Για τους πολύ επίμονους λεκέδες, χρησιμοποίησε ένα λευκό πανί με λευκό ξύδι ή αλκοόλ στο σημείο εκείνο ή σε λολο το παπούτσι για να ανανεώσεις το suede (δεν θα αφήσει λεκέδες).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor αποκλειστικό: Δείτε πρώτοι απ' όλους το αγώνισμα της Κυριακής πριν καλά καλά βγει το trailer του επεισοδίου! (video)

Υφασμάτινα
Ξεκίνα με το να απομακρύνεις τη βρώμα με μία καθαρή οδοντόβουρτσα. Μετά χρησιμοποίησε αυτή την οδοντόβουρτσα για να τρίψεις ένα μείγμα από ίσα μέρη μαγειρική σόδα και νερό στις σόλες των παπουτσιών. Μετά βάλε την πλύση του πλυντηρίου στο κρύο και απορρυπαντικό στην ποσότητα που θα έβαζες αν το πλυντήριο ήταν μισογεμάτο. Όταν γεμίσουν τα τρία τέταρτα ρίξε μέσα τα παπούτσια. Άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά -αν χρησιμοποιήσεις το στεγνωτήριο μπορεί να συρρικνωθούν.

Αθλητικά τρεξίματος


Βγάλε την επιφανειακή βρώμα με μία οδοντόβουρτσα και μετά καθάρισέ την. Μετά βύθισέ την σε ένα κουτάλι με απορρυπαντικό πλυντηρίου αναμειγμένο με μία κούπα νερό. Χρησιμοποίησέ το στις περιοχές με ύφασμα, πλέγμα και λάστιχο. Χρησιμοποίησε ένα βρεγμένο σφουγγάρι για να απομακρύνεις τις σαπουνάδες.

Λευκά αθλητικά
Βάλε λίγο ασετόν ή ξύδι σε ένα κομμάτι βαμβάκι και μετά χρησιμοποίησέ το για να βγάλεις τους λεκέδες απ' τα παπούτσια. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις χλωρίνη, αραίωσέ τη για να μην αλλάξουν χρώμα. Χρησιμοποίησε μια οδοντόβουρτσ για να τρίψεις τα αθλητικά σου με ένα μείγμα από ένα μέρος χλωρίνη και πέντε μέρη νερό. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Σαγιονάρες
Αν οι λαστιχένιες σαγιονάρες σου δεν μυρίζουν και τόσο φρέσκιες μετά από την παραλία, άρχισε με το να τις ξεπλύνεις με χλιαρό νερό. Μετά ρίξε λίγη μαγειρική σόδα και άφησέ τες για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν τις τρίψεις με μια παλιά μαλακή οδοντόβουρτσα. Μπορείς να τις βάλεις και στο πλυντήριο με μία κούπα ξύδι και λίγο απορρυπαντικό, στην πλύση με κρύο νερό.

Πλατφόρμες από σχοινί
Χρησιμοποίησε μια οδοντόβουρτσα για να τρίψεις ελαφρά το κομμάτι με το σχοινί στο τακούνι, με ένα καθαριστικό για χαλιά. Σιγούρεψε πως το κάνεις με τη φορά που πάει το σχοινί για να μην χαλάσει.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share