Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έτσι ζουν την δική τους πραγματικότητα τα παιδιά στην Βόρεια Κορέα (Photo)

29 Μαΐου 2017 16:27
Έτσι ζουν την δική τους πραγματικότητα τα παιδιά στην Βόρεια Κορέα (Photo)

Η παιδική ηλικία είναι μια πολύτιμη φάση της ζωής του ανθρώπου και έχουμε μάθει να κάνουμε το παν για να την προστατεύσουμε και να της δώσουμε την ξεγνοιασιά και τα εφόδια που της αξίζουν.

Για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη η εικόνα παιδιών που εργάζονται ή που χρησιμοποιούνται για να προωθήσουν συμφέροντα ξένα προς εκείνα.

Στη Βόρεια Κορέα ζουν 5,3 εκ. παιδιά κάτω των 14 ετών. Δείτε πώς μεγαλώνουν στην πιο μυστικοπαθή χώρα του κόσμου.

Από πολύ μικρή ηλικία τα παιδιά που ζουν στην ύπαιθρο, μακριά από την πρωτεύουσα, εργάζονται σε φάρμες. Η καταναγκαστική εργασία αποτελεί ένα από τα θεμέλια της οικονομίας της χώρας.

Σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα, οι εργάτες που δεν συμμορφώνονται στέλνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για παραδειγματισμό.

Σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές τα παιδιά για να πάνε στο σχολείο αναγκάζονται να διασχίσουν επικίνδυνα σημεία καθώς και εργοτάξια χωρίς καμία προφύλαξη ή επίβλεψη. Τα περισσότερα σχολικά λεωφορεία έχουν μετατραπεί σε σκουπιδιάρικα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor διαρροή τώρα: Έχουμε ποιοι κερδίζουν το έπαθλο ασυλίας και ποιοι είναι προτεινόμενοι (ανατροπή)

Η ζωή στα ορφανοτροφεία είναι τις περισσότερες φορές ιδιαίτερα σκληρή. Ακόμη κι εάν τα παιδιά αυτά υιοθετηθούν, κινδυνεύουν να επιστρέψουν στο ίδρυμα εάν η οικογένεια που τα ανέλαβε αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα.

Υπάρχουν και οικογένειες, παρόλα αυτά, οι οποίες έχουν κάποια μεγαλύτερη οικονομική άνεση και μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους κάποιες μικρές πολυτέλειες όπως είναι μια παραδοσιακή φορεσιά.

Τα χρήματα όμως δεν απαλλάσσουν την οικογένεια από τις πολιτικές της υποχρεώσεις. Οι ενήλικες καλούνται να λατρεύουν τους ηγέτες της χώρας και να το αποδεικνύουν επισκεπτόμενοι τα εθνικά μνημεία μαζί με τα παιδιά τους συχνά.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Kim Jong Un διοργάνωσε μια εκδήλωση με θέμα "Είμαστε οι ευτυχέστεροι όλου του κόσμου" για να τιμήσει τα 70 χρόνια του Παιδικού Σωματείου της Κορέας.

Η προπαγάνδα ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία, ακόμη κι από το δημοτικό όπου δίνονται στα παιδιά χειροβομβίδες και όπλα με αντιαμερικανικά συνθήματα και τα προτρέπουν να επιτεθούν σε εικόνες στρατιωτών.

Κατά τη Διεθνή Ημέρα του Παιδιού, στήθηκε μια παρωδία στρατιωτικής παρέλασης στην οποία συμμετείχαν μόνο παιδιά ντυμένα με τα ρούχα του στρατού της χώρας τους.

Οι συνθήκες μέσα στα σχολεία δεν είναι πάντα ιδανικές από υγιειονομική άποψη. Ένα νηπιαγωγείο παραδείγματος χάρη μπορεί να στεγάζεται σε παλιό εργοστάσιο κλωστουφαντουργίας.

Υπάρχει μεγάλη ταξική ανισότητα στη Β. Κορέα. Τα παιδιά πλούσιων οικογενειών έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν αμέριμνα.

Παραδείγματος χάρη τα παιδιά που προέρχονται από ευκατάστατες οικογένειες μπορούν να φοιτήσουν σε σχολεία όπου μαθαίνουν ξένες γλώσσες, υπολογιστές και κάνουν αθλήματα.

Οι ξένοι παρατηρητές και επισκέπτες έχουν αναφέρει περίεργα περιστατικά όπως αυτό στη σχολή Mangyongdae όπου στο μάθημα του σχεδίου τα παιδιά είχαν μπροστά τους μια επαγγελματικού επιπέδου δουλειά χωρίς να αγγίζουν καθόλου το μολύβι που είχαν μπροστά τους.

Οι παραστάσεις των παιδιών ανακλούν την ευρύτερη κουλτούρα της χώρας. Παντού υπερισχύουν τα θέματα τιμής και μεγαλείου.

Κατά τη διάρκεια μιας παράστασης που δόθηκε προς τιμή των ξένων δημοσιογράφων ο χορός, τα ακροβατικά και τα τραγούδια περνούσαν βαριά πολιτικά μηνύματα.

Η παιδική ηλικία δεν διαρκεί πολύ. Ο φόβος και η συμμόρφωση παίρνουν γρήγορα τη θέση της ξενοιασιάς και της αθωότητας.

Τα παιδιά δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν το βάθος της προπαγάνδας και δεν συνειδητοποιούν τις άθλιες συνθήκες στις οποίες συχνά ζουν.

Μπορεί να διαρκεί ελάχιστα αλλά η αθωότητα της παιδικής ηλικίας μπορεί να είναι και το μοναδικό κομμάτι της ζωής των κατοίκων που έχει κοινά στοιχεία με τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share