Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτές είναι οι 9 απαγορευμένες χρήσεις του φούρνου μικροκυμάτων

26 Μαΐου 2017 20:36
Αυτές είναι οι 9 απαγορευμένες χρήσεις του φούρνου μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων, μας λύνει καθημερινά τα χέρια, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να ζεστάνουμε, να ξεπαγώσουμε ακόμη και να μαγειρέψουμε κάποιο τρόφιμο σε ελάχιστο χρόνο, σε σχέση με άλλα μέσα και μεθόδους.

Το να γνωρίζουμε να τον χρησιμοποιούμε σωστά, είναι σημαντικό, τόσο για να αποφύγουμε μικροατυχήματα στην κουζίνα, όσο και να μην χαλάμε τρόφιμα και συσκευασίες τροφίμων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγικοί γονείς: Διάσημοι που έχουν "χάσει" το παιδί τους! (Photos)

Λίγο πολύ, όλοι ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να βάλουμε οτιδήποτε σε ένα φούρνο μικροκυμάτων, ας τα δούμε λοιπόν αναλυτικά, παρακάτω

Όχι, σακούλες οποιουδήποτε τύπου (χάρτινες, πλαστικές ή οποιεσδήποτε τροφίμων). Εκτός του ότι μπορούν να προκαλέσουν φωτιά, με τη θέρμανσή τους εκλύονται χημικές ουσίες και αέρια που μπορεί να αλλοιώσουν το τρόφιμο που περιέχουν.

Όχι, σε οποιαδήποτε πλαστική συσκευασία μίας χρήσης, όπως κεσεδάκια γιαουρτιού, βουτύρου, έτοιμου φαγητού take out και άλλες συσκευασίες προϊόντων. Όλες αυτές οι συσκευασίες είναι προορισμένες μόνο για χρήση αποθήκευσης των τροφίμων και δεν μπορούν να υποστούν τη διαδικασία θέρμανσης μέσα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων χωρίς να αλλοιωθούν. Ακόμη και τα πλαστικά τάπερ που έχουμε αν δεν έχουν ένδειξη ασφαλείας μικροκυμάτων, δεν τα χρησιμοποιούμε.

Όχι, στο αλουμινόχαρτο. Υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς.

Όχι, σε οτιδήποτε μεταλλικό. Ακόμη και σε πιάτα ή άλλα σκεύη με μεταλλικά διακοσμητικά.

Όχι, αυγά ή σταφύλια. Δεν θα ζεσταθούν , δεν θα μαγειρευτούν, απλά θα σκάσουν.

Όχι στο κατεψυγμένο κρέας. Ο σωστός τρόπος να ξεπαγώσετε το κρέας σας είναι αφήνοντάς το ένα βράδυ στην συντήρηση του ψυγείου. Έτσι δεν δημιουργούνται παθογόνοι μικροοργανισμοί. Βάζοντάς το στο φούρνο μικροκυμάτων να ξεπαγώσει, ρισκάρετε την υγεία σας, αλλά και την υφή και γεύση του κρέατος.

Όχι, σε καυτερές πιπεριές. Λόγω της απότομης θέρμανσής τους, απελευθερώνονται ουσίες που όταν ανοίξετε την πόρτα του φούρνου, πιθανόν να σας κάψουν στα μάτια.

Όχι, σε σάλτσες χωρίς καπάκι, γιατί απλά θα πρέπει να καθαρίζετε μετά.

Όχι, σε χρήση του φούρνου μικροκυμάτων όταν δεν έχετε τοποθετήσει κάποιο τρόφιμο μέσα. Έτσι θα χαλάσει η συσκευή σας γρηγορότερα λόγω της απορρόφησης των μικροκυμάτων.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share