Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Καλό... χειμώνα: Καταιγίδα έπληξε την Αττική και έχει και συνέχεια! Έντονα καιρικά φαινόμενα σ' όλη την χώρα

18 Μαΐου 2017 07:50
Καλό... χειμώνα: Καταιγίδα έπληξε την Αττική και έχει και συνέχεια! Έντονα καιρικά φαινόμενα σ' όλη την χώρα

Ακόμα μια ημέρα ταλαιπωρίας ξημέρωσε για τους Αθηναίους, λόγω της κακοκαιρίας που έχει «χτυπήσει» από τα ξημερώματα την πρωτεύουσα, καθώς δεν έχει σταματήσει να βρέχει και κατά διαστήματα να ρίχνει έντονη καταιγίδα.

Η κακοκαιρία σε συνδυασμό με την απεργία των λεωφορείων που πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας από τις 09:00 έως τις 21:00, έχει προκαλέσει ήδη πολλά προβλήματα στους δρόμους, οι οποίοι θέλουν πολλή προσοχή καθώς η ορατότητα λόγω βροχής είναι περιορισμένη.

Βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα.

Συγκεκριμένα σήμερα, περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα, στα νησιά του Αιγαίου, κυρίως του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά κυρίως ορεινά ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομερά μέρη σε... απίστευτες περιοχές του πλανήτη που ούτε καν γνώριζες πως υπήρχαν! (photos)

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 12 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο δεν θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς Κελσίου), 16 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 16 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Βόρειο και Δυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, βαθμιαία ενισχυόμενοι στο Κεντρικό Αιγαίο σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Νεφώσεις με παροδικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας, αλλά και βαθμιαία βελτίωση μετά το απόγευμα περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία στροφή σε νότιους ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καληνύχτα" ελληνικό ποδόσφαιρο! Κάφροι οπαδοί έστειλαν στο νοσοκομείο τον Ίβιτς! Βαριά καμπάνα για Παναθηναϊκό (video)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις τος πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά το απόγευμα και βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γλύκα: Δεν φαντάζεστε ποια πασίγνωστη και άκρως γοητευτική Ελληνίδα είναι το κοριτσάκι της φωτογραφίας! (photo)

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα δυτικά και βόρεια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανόν τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικές βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

Οικονομία

Ροή ειδήσεων

Share