Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Η Κική και ο Κοκός» - Μια αθηναϊκή μουσική παράσταση στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Μια ιστορία με έρωτες και πάθη...

16 Ιουνίου 2022 08:10
«Η Κική και ο Κοκός» - Μια αθηναϊκή μουσική παράσταση στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης του «ΘεΑθήναι» αφιερωμένης στην ιστορία και τον πολιτισμό της Αθήνας, παρουσιάζει τη λυρική μουσική παράσταση «η Κική και ο Κοκός», την Παρασκευή 24 Ιουνίου (ώρα 21:00), στον υπαίθριο χώρο του Ιστορικού Αρχείου του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Με την ευκαιρία δες εδώ ποια είναι τα μεγάλα καλλιτεχνικά ονόματα του εξωτερικού που έρχονται στην Ελλάδα το Καλοκαίρι του 2022.

Μια ιστορία με έρωτες και πάθη, με συντρόφους που αγαπιούνται και μισιούνται εκτυλίσσεται στην Αθήνα μιας παλαιότερης εποχής. Ένας παθιασμένος, δύσκολος έρωτας με τραγική κατάληξη, πλαισιωμένος με τραγούδια της ελληνικής λόγιας μουσικής (αθηναϊκό τραγούδι, αθηναϊκή καντάδα, ελληνική οπερέτα και αθηναϊκή επιθεώρηση) που γράφτηκαν μεταξύ 1906 και 1955.

«Η Κική και ο Κοκός» - Μια αθηναϊκή μουσική παράσταση στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Στην παράσταση συμμετέχουν οι Κάτια Πάσχου (σοπράνο), Δημήτρης Σιγαλός (τενόρος), Δημήτρης Γιάκας (μουσική προετοιμασία-πιάνο), Αμαλία Γιαννοπούλου (βιολοντσέλο), Γιώργος Κροντήρης (αφήγηση), Κωνσταντίνα Ψωμά (κείμενα-επιμέλεια), Κώστας Μπλουγουράς (φωτισμοί). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης, στο τηλέφωνο 210 3418051 (Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από τους Όναρ στην Πυξίδα στη ΣΤΟΑ ΕΡΜΟΥ στις 17 Ιουνίου

Μετά από μια μεγάλη και σημαντική διαδρομή με τους Όναρ, έχοντας δημιουργήσει τραγούδια όπως τα Χάρτινα φανάρια, Δεν χρωστάω σε κανένα, Γαλάζιες ερωμένες, Aν μ΄αγαπάς, και πολλά άλλα, ο Λευτέρης Πλιάτσικας
ξεκινάει ένα καινούργιο ταξίδι.

Με συνοδοιπόρους του την Λία Μιχαηλίδου στο πιάνο και την Αλίκη Μαϊδώνη στο τσέλο και με αφορμή την συνεργασία τους στο Ωδείο Πυξίδα στήνουν την ομώνυμη μπάντα!

Πυξίδα λοιπόν το νέο όχημα για τα καινούργια όνειρα και τις μουσικές ιστορίες που θα μας αφηγηθούν!

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα μίξη όπου τα τραγούδια του Λευτέρη (καινούργια και παλιότερα των Οναρ ) σμίγουν μ’ ένα ηλεκτρονικό ήχο παρελθόντων αναφορών που παντρεύεται τόσο αρμονικά με τους κλασικούς ιριδισμούς δυο εξαιρετικών, κλασικής παιδείας μουσικών.

Από τους Όναρ στην Πυξίδα στη ΣΤΟΑ ΕΡΜΟΥ στις 17 Ιουνίου

Μετά απ’ τις τόσες και τόσες σημαντικές συνεργασίες που έκανε ο Λευτέρης Πλιάτσικας και οι Οναρ, με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τους Πυξ Λαξ, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και πολλούς άλλους, στην Πυξίδα και στη συνεργασία του με την Λία και την Αλίκη με τις οποίες μοιράζεται κι ένα έργο ζωής στο Ωδείο που με τόσο μεράκι και κόπο έχει δημιουργήσει, μοιάζει να βρίσκει το μουσικό του λιμάνι.

Οι νέες μελωδίες, τα λόγια αλλά και οι ενορχηστρώσεις πιο μεστές και ουσιαστικές από ποτέ.

Με τραγούδια νέα και παλιά, με διασκευές σε αγαπημένα, αλλά κυρίως με όχημα αυτόν τον ιδιαίτερο και φρέσκο ήχο τους που απεικονίζεται στο ολοκαίνουργιο «Σαν να μην υπάρχει αύριο» που μόλις κυκλοφόρησε από την Ogdoo Music Group, ο Λευτέρης Πλιάτσικας, η Λία Μιχαηλίδου και η Αλίκη ΜαΪδώνη με το όνομα που έχουν διαλέξει και είναι «Πυξίδα» θα βρίσκονται την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ στη ΣΤΟΑ ΕΡΜΟΥ Τραγουδώντας για όνειρα, πίνοντας κάτι που να ζεσταίνει και παίζοντας την μουσική τους κάνοντας μας όλους μια παρέα.

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share