Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

H Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» - Β.Λέκκας - Μ.Βελισσάριος - Σ.Μαργιολά στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου

9 Ιουλίου 2021 10:16
H Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» - Β.Λέκκας - Μ.Βελισσάριος - Σ.Μαργιολά στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου

Την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με τον Βασίλη Λέκκα , τον Μπάμπης Βελισσάριος και Σαββέρια Μαργιολά θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι φίλοι του Φεστιβάλ Αμαρουσίου την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021 στις 21:00 στο Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου (Λεωφ. Κηφισίας 219, Μαρούσι)

Νύχτα μαγικιά.

Αφιέρωμα στη μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη ποίηση.

Ο μουσικός κόσμος του Μίκη Θεοδωράκη είναι άρρηκτα δεμένος με την ποίηση.

Ο ίδιος έχει επανειλημμένα δηλώσει πως με τη μουσική του επιδίωκε πάντα να υπηρετεί τον ποιητικό λόγο. Όμως είναι εξίσου αλήθεια ότι εντός αυτής της δύσκολης διαλεκτικής μέλους και λόγου και η ποίηση «υπηρετεί» τη μουσική του. Πράγμα απόλυτα φυσικό αν αναλογιστεί κανείς τη στιβαρότητα της μουσικής αρχιτεκτονικής, τη συνάντηση της δυτικής μουσικής παράδοσης σε όλες της τις εκφάνσεις με τους λαϊκούς δρόμους, το βυζαντινό μέλος, το δημοτικό και το επαναστατικό τραγούδι σ' ένα καινοτόμο αποτέλεσμα.

Υπάρχουν ποιητικά έργα που δεν μπορούμε πια να τα διαβάσουμε δίχως να αναδυθεί αβίαστα εντός μας και να κυλήσει γρήγορα από το νου στα χείλη η μουσική του Μίκη Θεοδωράκη έτσι που αυτός ο τόπος συνάντησης να γίνεται θεμέλιος λίθος της συλλογικής μας μνήμης και αυτογνωσίας.

Ρίτσος, Σεφέρης, Ελύτης, Αναγνωστάκης, Καρυωτάκης, Γκάτσος, Γ. Θεοδωράκης, Ρ. Χατζιδάκι, Τριπολίτης, Κατσαρός, Καβάφης, Σολωμός, Σικελιανός, Καμπανέλλης, Καρατζάς, Λόρκα, Νερούδα...

Όμως, μιλώντας για όλα αυτά, συχνά λησμονούμε πως στο θεοδωρακικό μουσικό σύμπαν υπάρχουν σπουδαία έργα σε ποίηση του ίδιου του δημιουργού. Και μάλιστα, πρόκειται στην πλειοψηφία τους για έργα κομβικά.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.

Η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» ιδρύθηκε πριν από 24 χρόνια από μουσικούς – συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη, γνώστες του έργου του. Σήμερα απαρτίζεται από 10 καταξιωμένους μουσικούς με τον Θανάση Βασιλά μουσική επιμέλεια, και συνεργάζεται με τραγουδιστές αναγνωρισμένης καλλιτεχνικής αξίας, όπως ο Βασίλης Λέκκας, ο Μπάμπης Βελισσάριος και η Σαββέρια Μαργιολά.

Η είσοδος είναι ενιαία με τιμή εισιτηρίου στα 10€

Για την συναυλία θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας Covid-19 όπως αυτά ορίζονται από τον ΕΟΔΥ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, λόγω των περιορισμένων θέσεων, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα του Υπουργείου Υγείας και του ΥΠΠΟ.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από – www.ticketmaster.gr –.

Πληροφορίες : 213 2038059 – 210 8056314 / Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:00.

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share