Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ο Μίλτος Πασχαλίδης ερμηνεύει Χρήστο Νικολόπουλο

Ο Μίλτος Πασχαλίδης παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Τα Απρόοπτα»

1 Ιουνίου 2021 09:06
Ο Μίλτος Πασχαλίδης ερμηνεύει Χρήστο Νικολόπουλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Μίλτος Πασχαλίδης παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Έτσι αγαπάω», σε μουσική του Χρήστου Νικολόπουλου και στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη. Το τραγούδι αποτελεί προάγγελο του ολοκληρωμένου, πρώτου, κύκλου τραγουδιών των δύο δημιουργών που θα κυκλοφορήσει από το Ogdoo Music Group το φθινόπωρο με γενικό τίτλο «Τα Απρόοπτα».

Τα τραγούδια του δίσκου ερμηνεύουν οι εξαιρετικοί ερμηνευτές Μίλτος Πασχαλίδης, Ιουλία Καραπατάκη, Σταμάτης Κραουνάκης, Θοδωρής Κοτονιάς, Ρίτα Αντωνοπούλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Γιάννης Κότσιρας, Ασπασία Στρατηγού, Μανώλης Λιδάκης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ελένη Δήμου.Ο σπουδαίος Χρήστος Νικολόπουλος καταθέτει για μία ακόμη φορά δισκογραφικά το ανεξάντλητο συνθετικό του χάρισμά, που τον έχει αναδείξει σε πολύτιμο κεφάλαιο της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού.

Η συνύπαρξή της μουσικής του με τον εμπνευσμένο συνειρμικό λόγο του Νίκου Αναγνωστάκη, που μετουσιώνει σε ποιητικές εικόνες, συναισθήματα και καθημερινά βιώματα, έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός έξοχου κύκλου τραγουδιών με την κλασική έννοια του όρου. Παράλληλα δείτε και τον Χρήστο Θηβαίο να τραγουδά Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στις 25 Ιουνίου.

Λίγα λόγια για το τραγούδι του Μίλτου Πασχαλίδη

Το τραγούδι «Έτσι αγαπάω», το οποίο θα είναι και το εναρκτήριο του δίσκου «Τα Απρόοπτα», είναι μία ιδιαίτερα τρυφερή μπαλάντα που υμνεί την κραταιά και ταυτόχρονα εύθραυστη ψευδαίσθηση του έρωτα. Ο Μίλτος Πασχαλίδης με το διακριτό ηχόχρωμα της φωνής του, που τόσο έχει αγαπήσει το κοινό και την σπάνια εκφραστικότητα της ερμηνείας του, αποδίδει με μοναδικό τρόπο τις λεπτές συναισθηματικές αποχρώσεις του τραγουδιού.

Την ενορχήστρωση του δίσκου «Τα Απρόοπτα» υπογράφει ο πολυτάλαντος Φώτης Σιώτας σε συνεργασία με τον Χρήστο Νικολόπουλο και την επιμέλεια παραγωγής ο Βασίλης Νικολόπουλος, ο οποίος έφερε σε πέρας και τις απαιτητικές διαδικασίες της Ηχογράφησης- Μίξης και Μastering.Το τραγούδι «Έτσι αγαπάω» που έχει οπτικοποιήσει ατμοσφαιρικά ο Άκης Χρήστου κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group στις 31 Μαΐου. Βρείτε το «Έτσι Αγαπάω» σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ο Μίλτος Πασχαλίδης ερμηνεύει Χρήστο Νικολόπουλο

Λίγα λόγια για τον Μίλτο Πασχαλίδη

Γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου του 1969 στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Διδάχθηκε κλασική κιθάρα στο Ελληνικό Ωδείο. Οι σπουδές στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο, αποτέλεσαν σταθμό στη ζωή και μουσική του καριέρα, με τη συμμετοχή του, αρχικά, στους Χαϊνηδες για να ακολουθήσει η προσωπική του καλλιτεχνική πορεία. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη Λάρισα και ζει στην Αθήνα.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 συμμετέχει σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με πληθώρα ερμηνευτών της ελληνικής μουσικής: Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Μητροπάνος, Σωκράτης Μάλαμας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Γιώτα Νέγκα, Χρήστος Θηβαίος, Δημήτρης Μπάσης, Νατάσσα Μποφίλου, Μπάμπης Στόκας, Γιάννης Χαρούλης, Μιρέλα Πάχου.

Επιπλέον έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους σημαντικότερους συνθέτες και στιχουργούς: Θάνος Μικρούτσικος, Μίκης Θεοδωράκης, Άλκης Αλκαίος, Μάνος Ελευθερίου, Μάριος Τόκας, Οδυσσέας Ιωάννου. Ο πρώτος προσωπικός του δίσκος κυκλοφόρησε το 1995 (Παραμύθι με λυπημένο τέλος). Το 2020 κυκλοφόρησε ο δίσκος "Στη χώρα των αθώων". Εκτός από τη σύνθεση τραγουδιών έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή.

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share