Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η μουσική παράσταση του Αλκίνοου Ιωαννίδη που προβάλλεται δωρεάν

Πότε μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση

27 Φεβρουαρίου 2021 12:38
Η μουσική παράσταση του Αλκίνοου Ιωαννίδη που προβάλλεται δωρεάν

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Με το Live Looping του Αλκίνοου Ιωαννίδη, που άνοιξε το πρόγραμμα των παραστάσεων στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, το καλοκαίρι που μας πέρασε συνεχίζονται οι «Ανα- παραστάσεις», ο κύκλος δωρεάν μεταδόσεων παραστάσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Η συναυλία θα μεταδίδεται από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου και θα είναι διαθέσιμη για 48 ώρες.

Η μουσική αυτή βραδιά ήταν ένα από τα πρώτα καλλιτεχνικά γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν μόλις επιτράπηκαν ξανά οι ζωντανές εκδηλώσεις. Μία παράσταση που έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από το κοινό της Μικρής Επιδαύρου και άφησε ενθουσιώδεις εντυπώσεις. Παράλληλα δείτε και άλλη μια μουσική παράσταση στον Σταυρό του Νότου.

Λίγα λόγια για την μουσική παράσταση

Το πρώτο μέρος της παράστασης είναι μία διαφορετική ανάγνωση πάνω στην τραγική φιγούρα της Φραγκογιαννούς, από την «Φόνισσα» του Παπαδιαμάντη. Ο δημοφιλής ερμηνευτής και συνθέτης μελοποίησε τα δύο τελευταία κεφάλαια της νουβέλας.

Η Φραγκογιανού «επέστρεψε» σ’ ένα τοπίο υπαίθρου, μέσα στο μικρό θεατράκι της Αρχαίας Επιδαύρου. Ζωντάνεψε μάλιστα με αναπάντεχο τρόπο μέσα από τη μουσική του Αλκίνοου Ιωαννίδη o οποίος χρησιμοποίησε την προσφιλή του τεχνική, το live looping, κάνοντας απρόσμενους συνδυασμούς με διάφορα μουσικά όργανα.

Μαζί του ήταν ο Χάρης Λαμπράκης στο νέι και στα πλήκτρα, ενώ η ηθοποιός Κόρα Καρβούνη αφηγήθηκε την ιστορία της ηρωίδας, που πηδάει γκρεμούς και διασχίζει άγρια μονοπάτια σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τους διώκτες της. Μία αριστοτεχνική συνομιλία μεταξύ λογοτεχνίας και μουσικής, αφήγησης και ήχου με φόντο τον παπαδιαμαντικό κόσμο και τη σύγχρονη τεχνολογία.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσίασε νέες ενορχηστρώσεις γνωστών τραγουδιών του. Κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Επιδαύρου, το κοινό σιγοτραγούδησε αγαπημένα τραγούδια, σε μία μυσταγωγική ατμόσφαιρα που έμεινε στη μνήμη όσων την παρακολούθησαν και που θα μεταφερθεί τώρα στις οθόνες μας. Παρακολουθήστε την συναυλία εδώ!

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share