Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Rockwave 2020: Ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού

Deep Purple και Opeth του χρόνου

14 Μαΐου 2020 20:05
Rockwave 2020: Ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού

Το φετινό Rockwave Festival, που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στο Terra Vibe Park, στην Μαλακάσα, ακυρώνεται πλέον και επίσημα λόγω κορωνοιού.

Μετά από την "συναυλία" της Πρωτοψάλτη που χαροποίησε πολλούς, ήρθε μια η λυπηρή είδηση. Θα μπορέσετε ωστόσο να απολαύσετε τους Deep Purple και Opeth, αφού ανανεώνουν το ραντεβού τους με το ελληνικό κοινό, στον ίδιο χώρο, για τις 5 Ιουνίου του 2021.

«Η φετινή απειλή της πανδημίας στη δημόσια υγεία δεν καθιστά εφικτή την υλοποίηση της ουσίας του φεστιβάλ το 2020 και επομένως η φεστιβαλική εμπειρία μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Προέχει η υγεία και η προστασία του κοινού, των καλλιτεχνών και του προσωπικού του φεστιβάλ τα οποία είναι η προτεραιότητά μας. Χωρίς υγεία, η μουσική δεν έχει ακροατήριο και χωρίς μουσική, η ζωή δεν έχει μελωδία. H σημερινή παγκόσμια πραγματικότητα μας υπενθύμισε πόσο σημαντικές είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και το ότι δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα ως δεδομένο» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η επίσημη ανακοίνωση της ακύρωσης της φετινού Rockwave.

Όσοι είχαν αγοράσει εισιτήρια για τις φετινές συναυλίες των δύο συγκροτημάτων, θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν του χρόνου καθώς θα ισχύουν κανονικά.

«Έκλαψα, αυτό που έζησα…» - Συγκλονίζει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη για την κινητή συναυλία

Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια της Άλκηστις Πρωοψάλτη, μιλώντας στο Mega και την εκπομπή Live News, για την κινητή συναυλία που έκανε τραγουδώντας σε ένα μουσικό φορτηγό, εμψυχώνοντας τους συμπολίτες μας.

Η τραγουδίστρια ανέφερε ότι όλον τον καιρό της καραντίνας προσπαθούσε να σκεφτεί έναν τρόπο να έρθει σε επαφή με τον κόσμο και την κοινωνία, προκειμένου να δώσει χαρά και αισιοδοξία.

«Αφού δεν μπορεί ο κόσμος να έρθει σε μένα, μήπως μπορώ να βρω τον τρόπο να πάω εγώ σ’ αυτόν. Είναι δική μου ιδέα, δική μου σκέψη και δική μου η ευθύνη».

Η βοήθεια του δήμου της Αθήνας ήταν καταλυτική προκειμένου να μπορέσει να πραγματοποιηθεί αυτή η συναυλία.

«Ο δήμαρχος την υλοποίησε με τον καλύτερο τρόπο».

Η κ. Πρωτοψάλτη περιγράφοντας την ιδιαίτερη αυτή συναυλία που διήρκησε περίπου 3,5 ώρες, ανέφερε ότι η ίδια με τους μουσικούς της επισκέφτηκαν αρκετές περιοχές της Αθήνας, χωρίς να σκέφτονται την ταλαιπωρία.

«Ήθελα να δώσω χαρά, να δώσω λίγη αισιοδοξία στους συμπολίτες μου. Η μουσική ενώνει τους ανθρώπους. Αισθάνθηκα ασύλληπτα συναισθήματα. ‘Ο,τι και να πω ωχριά στην πραγματικότητα. Ήταν εικόνες που θα μείνουν ανεξίτηλες στη ζωή μου».

Η τραγουδίστρια σημείωσε πως με αυτήν της την πράξη ήθελε να εκφράσει το προσωπικό της «ευχαριστώ» στο υγειονομικό προσωπικό που δίνει τη μάχη με τον κορωνοϊό.

«Η ιδέα αυτή γεννήθηκε για να πάω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους νοσηλευτές, τους γιατρούς και όλους όσους μας βοήθησαν και μας στήριξαν για να κρατηθεί η ζωή μας εκεί που πρέπει να κρατηθεί».

Η κ. Πρωτοψάλτη τόνισε ότι ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη καθόλη τη διάρκεια της συναυλίας.

«Αυτό που ζήσαμε πάνω στην πλατφόρμα δεν περιγράφεται με λέξεις. Είναι πάνω από μας. Είναι συγκλονιστικό. Και γω έκλαιγα κάποια στιγμή. Ήταν κάτι θεϊκό αυτό που συνέβαινε εκείνη την ώρα. Ήταν μαγικό. Ήταν συγκλονιστικό».

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κλείνοντας είπε: «Εύχομαι πολύ σύντομα να μπούμε στην κανονικότητά μας σωστά και υγιείς».

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share