Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη στο Καλλιμάρμαρα Στάδιο!

12 Ιουνίου 2017 17:25
Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη στο Καλλιμάρμαρα Στάδιο!

Όλη Μία ιστορική παράσταση – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με 1000 χορωδούς απ’ όλη την Ελλάδα δίνεται τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ στο Καλλιμάρμαρο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία 1000 χορωδοί απο 30 πόλεις της Ελλάδας θα σχηματίσουν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας θα αποδώσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού. Θα ακουστούν μεταξύ άλλων τα : «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνεια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία, «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων».

Τη διασκευή, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση Ορχήστρας και της μεγάλης αυτής Χορωδίας, έχει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης, το έργο του οποίου εξύμνησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Εκτός από τους 1000 χορωδούς και τη Συμφωνική Μαντολινάτα στην παράσταση συμμετέχουν κορυφαίοι τραγουδιστές και ηθοποιοί.

Στα κείμενα του βραβευμένου συγγραφέα και ποιητή, Γιώργου Μπλάνα ο Μίκης Θεοδωράκης, ως μουσική συνείδηση στο ξύπνημά της, συνομιλεί με την Ελλάδα κι ανακαλύπτει την απεραντοσύνη του προσώπου της, την πανάρχαια αίσθηση της γης και τ’ ουρανού και των ανθρώπων, που κλείνουν τα τραγούδια της. Και ορθώνεται και φτιάχνει ένα γιγάντιο τραγούδι με μυριάδες φωνές. Τησκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου.

Πρόκειται για μια ιστορική παράσταση, με διάσταση εθνικού γεγονότος, καθώς τίθεται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και θα κληθούν να παραστούν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας, από την Πολιτική, τον Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα.

Η εκδήλωση αυτή γίνεται μετά από επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος θέλει, όχι μόνο να παραστεί, αλλά και να διευθύνει το φινάλε της συναυλίας.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ/ΑΝΕΡΓΩΝ:10€
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 211 1010050 / viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload, Me dia Markt και όλα τα σημεία του δικτύου της viva.

Αγοράστε εισιτήρια μέσω viva ΕΔΩ

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share