ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη για παραίτηση Τσίπρα: Οι φουκαράδες οι Αριστεροί ελπίζουν να βρουν έναν αρχηγό

Η Ντόρα Μπακογιάννη (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

«Ας κάνει μια αυτοκριτική, ας πει ευθέως και κατηγορηματικά τα θεμελιώδη λάθη, τα οποία μας κοστίζουν και σήμερα ακόμα», είπε η βουλευτής Χανίων για τον πρώην πρωθυπουργό

Τα δικά της σχόλια για την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τη βουλευτή Χανίων, δεν είναι η ΝΔ το κόμμα που φοβάται με αυτή την εξέλιξη. «Αυτός που μετά βεβαιότητας ανησυχεί είναι το ΠΑΣΟΚ. Εγώ πιστεύω πως θα κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ, σε εμάς όχι», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τον Αλέξη Τσίπρα είχε ως εξής: «Ήταν αναμενόμενο, δε νομίζω πως εξεπλάγη κανείς (με την παραίτηση). Εγώ έχω την αίσθηση ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να κάνει ένα κόμμα αρχηγικό, έχει μπουχτίσει από τις διάφορες συνελεύσεις, κεντρικές επιτροπές, πολιτικά γραφεία κτλ. Και λέει ”εγώ θα κάνω ένα κόμμα και σε όποιον αρέσω και θα πάρω μόνο ανθρώπους που μου πηγαίνουν”. Υπάρχει ουσία και αυτή είναι πως ο κ. Τσίπρας δεν έρχεται αμόλυντος από το πουθενά. Έχει μια προϊστορία. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό και σε αυτούς που απευθύνεται. Ένα βιβλίο είναι πολύ δύσκολο να απαντήσει στα μείζονα ερωτήματα, όπως π.χ. γιατί πήγε με τον Καμμένο».

«Ας κάνει μια αυτοκριτική, ας πει ευθέως και κατηγορηματικά τα θεμελιώδη λάθη, τα οποία μας κοστίζουν και σήμερα ακόμα. Και αφού τα κάνει όλα αυτά, εδώ είμαστε, να δοκιμάσει την τύχη του», τόνισε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Η αριστερά θα κάνει μια προσπάθεια να τη μαζέψει και αυτό ελπίζουν και οι φουκαράδες οι αριστεροί να ξαναμαζέψουν, να βρουν έναν αρχηγό, να διώξουν κάποια στελέχη. Μπας και μπορέσουν κάτι να κάνουν».

«Οι κεντρώοι κερδίζονται με την αξιοπιστία του λόγου μας»

Για τον χώρο του κέντρου, που υπάρχει δυσαρέσκεια, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε: «Αν η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να απευθυνθεί αξιόπιστα σε αυτόν τον κόσμο, θα τον πάρει πίσω. Αυτή τη στιγμή, έχουμε αναμφισβήτητα μια μείωση σε αυτό το ποσοστό. Αυτοί οι άνθρωποι δεν κερδίζονται με κοινωνικές παροχές, αλλά με την αξιοπιστία του λόγου μας. Θα κερδηθούν εάν επιτέλους αρχίσουμε τη Συνταγματική αναθεώρηση και δείξουμε πως αυτό που θέλουμε να κάνουμε στις μεταρρυθμίσεις, π.χ. το άρθρο περί ευθύνης υπουργών και αποδείξουμε στην πράξη ότι είμαστε ικανοί και να κάνουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και να πετύχουμε συναινέσεις επί της ουσίας, όχι Καμμένου – Τσίπρα».