Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν παραβεί τα μέτρα στη διάρκεια της πανδημίας

Ποιο κόμμα θα ψήφιζαν αν γίνονταν τώρα εκλογές;

2 Δεκεμβρίου 2020 22:20
Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο αριθμός των Ελλήνων που έχουν παραβεί τα μέτρα στη διάρκεια της πανδημίας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μια μεγάλη δημοσκόπηση έγινε σχετικά με τον κορωνοϊό και όχι μόνο, με τους πολίτες να απαντούν στο τι κόμμα θα ψήφιζαν, αλλά ο πιο ενδιαφέρον είναι αυτός, που αφορά στο πόσοι έχουν παραβεί τα μέτρα στη διάρκεια της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό του «Βεργίνα TV», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει απαντήσεις για το άνοιγμα των σχολείων και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, εσείς ποιο κόμμα θα επιλέγατε», το 39,1% απαντά ΝΔ έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην 3η θέση των απαντήσεων βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6,9%, η Ελληνική Λύση είναι στο 5,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7%, ενώ το ΜέΡΑ25 είναι στο 2,7%. Το «άλλο κόμμα» βρίσκεται στο 6,1%, οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 11%, ενώ το «άκυρο/λευκό/δεν γνωρίζω/δεν απαντώ» είναι στο 2,4%.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και οι απαντήσεις στο «έπειτα από περίπου εννέα μήνες πανδημίας, πόσο ικανοποιημένοι είστε από τη διαχείριση της κυβέρνησης». Το 52% απαντά «πολύ/αρκετά», αλλά υπάρχει το 48% που απαντά «λίγο/καθόλου».

Στο ερώτημα προς τους πολίτες αν έχουν παραβιάσει κάποιο από τα περιοριστικά μέτρα, το 79% απαντά «όχι/μάλλον όχι», ενώ το 21% «ναι/μάλλον ναι».

Από κει και πέρα, το 72% απαντά ότι «τα μέτρα πρέπει να υπάρχουν όσο κρατάει η πανδημία», ενώ το 28% επισημαίνει «ότι κούρασαν και πρέπει να αρχίσει η άρση τους».

Ενώ για το πώς θα είναι το 2021 που έρχεται, το 48% απαντά «καλύτερο από το 2020», το 38% πως «θα είναι χειρότερο από το 2020», ενώ 14% είναι της άποψης πως «θα είναι το ίδιο όπως το 2020».

Το μήνυμα του ΠΟΥ

Το δικό του μήνυμα μέσω του Διευθυντή Ευρώπης, Χανς Κλούγκε, έστειλε στην Ελλάδα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στη διάρκεια της ενημέρωσης που παρείχε για την πορεία του κορωνοϊού.

Κατά την ενημέρωση του υπουργού Υγείας, ο Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ανέφερε: «Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει την κατάλληλη επιλογή. Μπορούμε να κρατήσουμε τον ιό χαμηλά. Όλοι λοιπόν πρέπει να κρατάμε τις αποστάσεις» είπε ο κ. Χανς Κλούγκε και τόνισε πως αν δεν τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης η ζημία θα είναι μεγάλη.

«Αυτό που έχουμε ως βασικό μέσο και όπλο αυτή τη στιγμή είναι η αποστασιοποίηση και η μάσκα» ανέφερε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως: «Ένα κομμάτι της λύσης είναι ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο είναι εδώ. Επιπλέον πρέπει να δούμε τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share