Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πολυτεχνείο: Εισαγγελική παρέμβαση για τους Τσίπρα, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη

Ραγδαίες εξελίξεις

23 Νοεμβρίου 2020 16:15
Πολυτεχνείο: Εισαγγελική παρέμβαση για τους Τσίπρα, Κουτσούμπα και Βαρουφάκη
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί εάν για τη επέτειο του Πολυτεχνείου τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Την έρευνα θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια και θα εξεταστεί μεταξύ άλλων εάν έχουν τελεστεί κατά περίπτωση τα αδικήματα παραβίασης των μέτρων κατά του κορωνοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Η εντολή για την προκαταρκτική δόθηκε κατόπιν σχετικής καταγγελίας που έγινε στην εισαγγελία από τον δικηγόρο Φαήλο Κρανιδιώτη ενώ λόγω της αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη δικογραφία που σχηματίζεται για συγκεντρώσεις και επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Χρυσοχοΐδης: "Θα διερευνηθεί η πορεία του ΚΚΕ" - "Yπάρχουν παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα" (Video)

Ειρηνική και δημοκρατική χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διευκρινίζοντας ότι «δεν απαγορεύτηκαν οι πολιτικές εκδηλώσεις αλλά οι πορείες και οι συναθροίσεις».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην οδό Πανεπιστημίου για την επέτειο του Πολυτεχνείου, δήλωσε ότι «θα διερευνηθούν οι ευθύνες καθώς υπάρχουν παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα που αφορούν τη δημόσια υγεία».

«Νιώθω μεγάλη απογοήτευση γιατί τιμώ το ΚΚΕ από μικρό παιδί. Την ώρα που έχουμε ΜΕΘ 95% καλυμμένες, μια πολιτική παράταξη για τους λόγους που αυτή γνωρίζει, πραγματοποίησε συγκέντρωση στο κέντρο με 1.500 άτομα», είπε χαρακτηριστικά.

«Δέκα φορές ο αξιωματικός που διαμεσολαβούσε ζητούσε από την ηγεσία να αποχωρήσουν, αλλά αυτό δε θα συνέβαινε ποτέ. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή για την κυβέρνηση και την ΕΛΑΣ από τη διάλυση. Φανταστείτε 1.500 άτομα να περπατάνε εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού μέσα στην πόλη», συνέχισε.

«Δεν ήταν ημέρα για πρόστιμα σήμερα, ήταν ημέρα συνεννόησης και δημοκρατίας. Ήταν μια πολιτική εκδήλωση, και η απόφαση πάρθηκε στα όρια της ανοχής στο πλαίσιο της δημοκρατίας και της κατανόησης», σημείωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Ανέλαβα την ευθύνη, διοργανώθηκαν οι εκδηλώσεις με τα μετρά προστασίας και μετά έφυγαν. Δεν υπήρχε λόγος για πρόστιμο», ενώ παράλληλα διαβάστε για την καταγγελία Κουτσούμπα για επίθεση των ΜΑΤ

Στη δημοκρατία, πρόσθεσε, οφείλουμε συνεννόηση και τα κόμματα έπρεπε να εκδηλώσουν τη θέση τους γύρω από ένα μεγάλο θέμα. «Είναι πολιτικά κόμματα με πολιτικές εκδηλώσεις, οφείλαμε να το ανεχτούμε σήμερα που είναι μια ξεχωριστή ημέρα».

«Αποφασίσαμε σήμερα να μη σταματήσουμε τη ζωή στην πόλη, η πόλη πρέπει να λειτούργει σα να είναι καθημερινή ημέρα, και θα το συνεχίσουμε αυτό για να τελειώνει η υπόθεση με διαδηλώσεις που καταλύουν την κοινωνική ζωή», συνέχισε.

Όσον αφορά τις καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα διερευνηθούν. «Όλα θα ερευνηθούν, όχι μονομέρεια κατά της ΕΛΑΣ. Σε όλους τους προσαχθέντες ή συλληφθέντες θα επιβληθούν COVID πρόστιμα, πέρα από την ποινική μεταχείριση όσων τυχόν πάνε στον εισαγγελέα».

«Τι θέλαμε να πετύχουμε σημερα. Ειρηνική ήμερα το πετύχαμε. Δεύτερον, δημοκρατική ημέρα, τα κόμματα και οι φορείς να εκδηλώσουν το σεβασμό τους για τα θύματα, το πετύχαμε. Τρίτον, να μην καταστραφεί η πόλη από διάφορους μπαχαλάκηδες που το κάνουν κάθε φόρα, τα πετύχαμε αυτά», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όπως προανήγγειλε, δεν θα επιτραπούν επίσης οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 12 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Και για τον Αλέξανδρο Γρηγοροπουλο είναι προφανές δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις όπως πέρυσι, να κάνουμε υπομονή λίγο και θα γιορτάσουμε και τα Χριστούγεννα και την 25η Μαρτίου και το Πάσχα και όταν τελειώσει η πανδημία θα γιορτάσουμε όπως συνηθίζουμε τόσα χρόνια» διαβεβαίωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share