Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Διέγραψε τον Κοντονή ο ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου

9 Οκτωβρίου 2020 00:10
Δίκη Χρυσής Αυγής: Διέγραψε τον Κοντονή ο ΣΥΡΙΖΑ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Τον Σταύρο Κοντονή διέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοινώθηκε από την ίδια την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία μάλιστα τον κατηγόρησε πως ακολούθησε τη ρητορική της ΝΔ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στην ανακοίνωση, δε, σημειώνεται πως «το δικαίωμα να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος», ενώ αναμένεται η απόφαση για τα ελαφρυντικά της εγκληματικής οργάνωσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, "κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά". Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα.

Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματος του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με τη στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί.

Ο καθείς και οι επιλογές του».

Για τον «πόλεμο» που ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή μίλησε ο ίδιος στο Open TV, το βράδυ της Πέμπτης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον χαρακτήρισε «εχθρό της Αριστεράς», με τον πρώην υπουργό να μιλάει περί «σταλινισμό» και «συκοφαντίες».

«Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα τη σημερινή εξέλιξη διότι μιλώντας σε πρωινή εκπομπή υποστήριξα το εντελώς αντίθετο. Όταν ρωτήθηκα για τους λόγους της παραίτησής μου είπα ότι αυτό είναι ένα θέμα που δεν πρέπει να συζητηθεί σήμερα. Μπορούμε να το συζητήσουμε μία άλλη στιγμή. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προέκυψε το ζήτημα των ποινών που ενδεχομένως θα καταλογίσει το δικαστήριο στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Εκεί είπα ότι πλέον δεν υπάρχει η παρεπόμενη ποινή της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων», ανέφερε αρχικά.

Κληθείς να απαντήσει γιατί δεν εισακούστηκαν τα λεγόμενά του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε πως «ας ρωτήσετε εκείνους που δεν με άκουσαν. Δεν το λέω προσβλητικά, αλλά πραγματικά θα πρέπει να ερωτηθούν όλοι αυτοί που λένε ότι μετά 41 χρόνια στην Αριστερά γίνομαι πέμπτη φάλαγγα της Δεξιάς. Είναι άθλιοι συκοφάντες και ψεύτες».

«Δεν θέλω να προβώ σε εικασίες και σκέψεις που δεν βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά. Μπορεί να κάνω σκέψεις. Κάποιες από αυτές μπορεί να είναι αντιφατικές. Αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να προβώ σε κάτι περισσότερο. Θέλω να διευκρινίσω και να πω ότι αυτό που προπαγάνδισε η Νέα Δημοκρατία - δηλαδή ότι παραιτήθηκα γι αυτό το ζήτημα - είναι απολύτως ψευδές. Δεν έχω δεκαετίες στην πολιτική. Επί 41 χρόνια είμαι κομμουνιστής στην ανανεωτική αριστερά και εκεί παραμένω απαρέγκλιτα», κατέληξε ο Σταύρος Κοντονής.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share