Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απόντες Μιχαλολιάκος και… βασικοί ακόλουθοι

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο...

7 Οκτωβρίου 2020 10:13
Δίκη Χρυσής Αυγής:  Απόντες Μιχαλολιάκος και… βασικοί ακόλουθοι
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αυτή φαίνεται πως είναι η… μαγκιά της Χρυσής Αυγής, αφού στην πολύκροτη δίκη του ναζιστικού μορφώματος ο αρχηγός, Νίκος Μιχαλολιάκος, και οι βασικοί του ακόλουθοι δε θα είναι παρόντες.

Στις 11 η ώρα η έδρα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις, ξεκινώντας από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και καταλήγοντας μετά από τις υπόλοιπες που θα ακολουθήσουν στο αν υπάρχει εγκληματική οργάνωση, με την απόφαση να ανακοινώνεται με συγκεκριμένο τρόπο.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ και η Ιωάννα Μάνδρου ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν θα δώσει το παρών στο εφετείο. Κάτι που μέχρι στιγμής φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Ούτε ο αρχηγός της Χρυσης Αυγής, ούτε τα πρώην πρωτοπαλίκαρά του θα είναι εκεί.

Σε εξέλιξη η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο Αθηνών

Αυτή την ώρα συγκεντρώνονται μπροστά από το Εφετείο Αθηνών πλήθος κόσμου, πολιτικά κόμματα, σωματεία, συνδικαλιστικές ομοσπονδίες, συνδικάτα, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες οργανώσεις της αριστεράς, φοιτητές, μαθητές καθώς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενόψει της απόφασης για την δίκη της Χρυσής Αυγής, με κεντρικό σύνθημα «Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή».

Συγκέντρωση μπροστά από το Εφετείο έχει καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προσυγκεντρωση θα πραγματοποιήσει το ΚΚΕ, σωματεία και συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στο μετρό των Αμπελοκήπων.

Πριν από λίγο, στο Εφετείο έφτασε η Μαγδα Φύσσα, ενώ σιγά σιγά δικηγόροι, δημοσιογράφοι και κοινό που πρόκειται να παρακολουθήσουν τη δίκη εισέρχονται στο χώρο. «Καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσοι δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα». Υπογραφή Μάγδα, Παναγιώτης, Ειρήνη», είναι το μήνυμα - κάλεσμα που απηύθυνε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Σημειώνεται ότι διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και στη κάθοδο και στην άνοδο, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στην οδό Λουκαρεως. Ενώ ισχυρή είναι από νωρίς η αστυνομική παρουσία καθώς κλούβες των ΜΑΤ έχουν παραταχθεί μπροστά από το Εφετείο και τον Άρειο Πάγο.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share