Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Αναβρασμός» εν όψει της απόφασης - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και «αστακός» το Εφετείο

Αύριο (7/10) η ετυμηγορία

6 Οκτωβρίου 2020 17:30
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Αναβρασμός» εν όψει της απόφασης - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και «αστακός» το Εφετείο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Αναβρασμός» υπάρχει εν όψει της απόφασης του δικαστηρίου για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής, με το Εφετείο να γίνεται κανονικό «φρούριο», ενώ θα υπάρξουν και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Η ελληνική κοινωνία, αλλά και τα πολιτικά κόμματα βρίσκονται στο πόδι περιμένοντας την απόφαση του δικαστηρίου, με την Εισαγγελέα να μην έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το αίτημα της κοινωνίας ξεκάθαρο, ειδικά από τη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Καταδίκη του ναζιστικού μορφώματος για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

«Φρούριο» το Εφετείο την Τετάρτη-Δεκάδες καλέσματα συγκέντρωσης

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία ενόψει της αυριανής απόφασης του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, ενώ πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα συμμετέχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα εφαρμοστούν στην ευρύτερη περιοχή του Εφετείου Αθηνών, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Τα καλέσματα συγκέντρωσης είναι δεκάδες, από πολιτικούς φορείς, όπως ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΜΕ, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, αριστερές οργανώσεις και αντιεξουσιαστικές κινήσεις, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να εκτιμούν ότι ο αριθμός των συγκεντρωμένων έξω από το Εφετείο, θα κυμανθεί μεταξύ 10.000-15.000 άτομα.

Κάλεσμα έχει απευθύνει και η ΕΣΗΕΑ για συγκέντρωση στις 9:30 την Τετάρτη έξω από το Εφετείο.

Στάση εργασίας ώστε να οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δώσουν το «παρών» στην τελευταία ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Πέτσας: «Η ΝΔ στάθηκε απέναντι στη Χρυσή Αυγή»

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ανάρτηση στο facebook τόνισε πως η ΝΔ στάθηκε μετωπικά απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και προσθέτει πως η κυβέρνηση Σαμαρά συγκέντρωσε τα στοιχεία για τα αδικήματα των στελεχών της Χρυσής Αυγής και τα έστειλε στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα αναφέρει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αύριο θα αποφανθεί.

Μάλιστα στο μακροσκελές κείμενό του ο κ.Πέτσας επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι έρχεται τώρα, υποκριτικά, στο τέλος ενός αγώνα που ποτέ δεν στήριξε στην πράξη, να τον καπηλευτεί. Τέλος τονίζει πως η Νέα Δημοκρατία ήταν και είναι διαχρονικός αντίπαλος κάθε υπονομευτή του πολιτεύματος και της ομαλότητας. Με σταθερή πίστη στους θεσμούς της Δημοκρατίας μας και με συμμάχους μας τους πολίτες. Οι οπαδοί του ναζισμού δεν έχουν θέση στην Ελλάδα.

Στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο ο Τσίπρας

Στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή, θα παρευρεθεί την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ηγηθεί του μπλοκ του κόμματος του στην αντιφασιστική συγκέντρωση ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση με ανακοίνωση της καλεί τα μέλη της να βρεθούν αύριο έξω από το Εφετείο με σύνθημα «μόνη δικαίωση η καταδίκη των ναζί».

«Αύριο Τετάρτη, σε μία από τις δικαστικές αίθουσες του Εφετείου, στην οδό Λουκάρεως, γράφεται ιστορία. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής που έσπειραν το μίσος, δηλητηρίασαν την ελληνική κοινωνία, ξυλοκόπησαν, δολοφόνησαν, βρίσκονται επιτέλους αντιμέτωποι με την ετυμηγορία του φυσικού τους δικαστή. Δεν είναι αθώοι.Το γνωρίζουμε όλοι και όλες.Την Τετάρτη οφείλουμε να είμαστε εκεί για να το φωνάξουμε δυνατά.Το οφείλουμε στην ιστορία αυτού του τόπου, το οφείλουμε στη Δημοκρατία.Το οφείλουμε στα παιδιά μας», αναφέρεται σε ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Στο Εφετείο ο Κουτσούμπας

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αύριο Τετάρτη 7 Οκτώβρη, θα παρευρεθεί στο Εφετείο Αθήνας, όπου θα ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη της ναζιστικής – εγκληματικής Χρυσής Αυγής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Να χτιστεί ένα τείχος προστασίας απέναντι στα φαινόμενα φασισμού»

Την απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη των ενεργειών της Χρυσής Αυγής αλλά και της ναζιστικής ιδεολογίας που στέρησε τη ζωή του Παύλου Φύσσα, εξέφρασαν στη Βουλή τα κόμματα.

Με μια και ενιαία φωνή, οι πολιτικές παρατάξεις συμφώνησαν πως πρέπει να χτιστεί ένα τείχος προστασίας απέναντι στα φαινόμενα φασισμού προκειμένου να μην υποχρεωθεί η ελληνική κοινωνία να ξαναζήσει τις σκληρές στιγμές της τελευταίας οκταετίας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Μια σειρά έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εφετείο θα τεθεί σε εφαρμογή σταδιακά από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης, 7/10, λόγω των συγκεντρώσεων που έχουν εξαγγελθεί για την ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή.

Εκτός από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις βέβαια, σε ισχύ θα βρίσκονται και αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, αφού αναμένονται χιλιάδες κόσμου που θα δώσει το παρόν για να δηλώσει την καταδίκη του στην Χρυσή Αυγή.

Τα κυκλοφοριακά μέτρα πάντως είναι επίσης αυστηρά.

Δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία και η στάση-στάθμευση οχημάτων, στο κάτωθι οδικό δίκτυο:

• Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

• Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

• Κάλβου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δέγλερη και Λουκάρεως.

• Τριχωνίδος, σε όλο το μήκος της.

• Κούζη, σε όλο το μήκος της.

• Δ. Τσέλιου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κεδρηνού και Κάλβου.

• Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της (σταδιακά από την 07:45΄ ώρα).

Οι εναλλακτικές διαδρομές για τους οδηγούς

Οι οδηγοί για την εξυπηρέτησή τους, αλλά και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, δύνανται να ακολουθούν τις ακόλουθες εναλλακτικές διαδρομές:

Λ. Αλεξάνδρας:

– Ρεύμα προς Λ. Κηφισίας (άνοδος): Μέσω της οδού Πατησίων.

– Ρεύμα προς Πατησίων (κάθοδος): Μέσω της Λ.Β.Σοφίας.

Λουκάρεως, Δέγλερη, Κάλβου, Τριχωνίδος, Κούζη, Δ. Τσέλιου:

– Μέσω παράλληλων οδών, και σύμφωνα με την κατεύθυνση κυκλοφορίας τους.

προς και από Νοσοκομειακά Ιδρύματα “ΕΛΠΙΣ” και “ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ” (για ασθενείς και εργαζόμενους):

– Μέσω της διαδρομής: Πανόρμου – δεξιά Κεδρηνού – αριστερά Δημητσάνας (αντίθετα – διευκόλυνση από ρυθμιστή τροχονόμο).


Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής ανακοινώθηκε ακόμη πως σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή.

Παρακαλούνται οι οδηγοί, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων και να αποφεύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους προαναφερόμενους οδικούς άξονες, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share