Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος

Θα κάνει και τεστ για κορωνοϊό

16 Σεπτεμβρίου 2020 19:09
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Εσπευσμένα μπαίνει στο νοσοκομείο ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, που αντιμετωπίζει έντονους πόνους στο στομάχι.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο κ. Θεοδωρικάκος εξετάσθηκε από θεράποντα ιατρό λόγω των έντονων πόνων από τους οποίους υπέφερε. Ο γιατρός συνέστησε στον υπουργό σχετική αγωγή και ανάπαυση για κάποιες ημέρες, ενώ πρόσφατα υπουργοί της κυβέρνησης είχαν μπει σε καραντίνα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, πάντως, την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, θα κάνει τεστ για τον κορωνοϊό.

Θρήνος: Πέθανε από κορωνοϊό Υπουργός Βαλκανικής χώρας

Το θρήνο προκαλεί η είδηση του θανάτου για Υπουργό της Βοσνίας, ο οποίος έπασχε από κορωνοϊό και σήμερα (29/7) έχασε τη μάχη για τη ζωή του.

Πρόκειται για τον Σάλκο Μπουκβάρεβιτς, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών. Να σημειωθεί ότι εισήχθη σε νοσοκομείο επειδή παρουσίασε επιπλοκές και από την Δευτέρα είχε διασωληνωθεί, πρόσθεσε η τηλεόραση επικαλούμενη το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαράγεβο.

Στη Βοσνία των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα περίπου 11.000 κρούσματα και περισσότεροι από 300 θάνατοι από τον νέο κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καταγράφονται περίπου 100 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Ο Φαντίλ Νόβαλιτς, 61 ετών, ο πρωθυπουργός της Ομοσπονδίας Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, είχε επίσης προσβληθεί από τον κορωνοϊό αλλά ανέρρωσε και πήρε εξιτήριο την περασμένη εβδομάδα.

Ανησυχητικές τάσεις στην εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού παρατηρούνται στη νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια, προειδοποίησε πριν από μερικές ημέρες, ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

«Προφανώς η Αμερική είναι ακόμη το βασικό επίκεντρο (της επιδημίας): η βόρεια, η κεντρική και η Λατινική Αμερική. Όμως η ασθένεια έχει αρχίσει να επιταχύνεται στην Αφρική», επεσήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Newstalk στη γενέτειρά του Ιρλανδία.

«Επίσης ακόμη και στην Ευρώπη, αν και είναι ξεκάθαρο ότι η επιδημία στη δυτική Ευρώπη έχει τεθεί υπό έλεγχο, παρατηρούμε ακόμη μερικές ανησυχητικές τάσεις στη νότια Ευρώπη και τα Βαλκάνια, οπότε δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο ακόμη στην Ευρώπη. Χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση», τόνισε ο Ράιαν.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share