Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παραιτήθηκε Υφυπουργός της Κυβέρνησης

Αυτός είναι ο λόγος!

24 Ιουλίου 2020 13:54
Παραιτήθηκε Υφυπουργός της Κυβέρνησης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ραγδαίες εξελίξεις υπήρξαν στην Κυβέρνηση, αφού ο Γεράσιμος Θωμάς παραιτήθηκε από τη θέση του ως Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο ίδιος ήταν αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, αλλά με απόφαση του Κολεγίου των Επιτρόπων, επιλέχθηκε σήμερα ως Γενικός Διευθυντής Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωση, ενώ σοκ προκαλεί ο θάνατος διάσημου πολιτικού.

Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία και τιμή για τη χώρα μας, η επιλογή ενός Έλληνα σε μια τόσο σημαντική θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό τον Επίτροπο Οικονομίας κ. Paolo Gentiloni.

Ο κ. Θωμάς προκειμένου να αναλάβει το νέο του χαρτοφυλάκιο, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιου για τα θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Θωμά, τον ευχαρίστησε για τη σημαντική του συμβολή στην πορεία της Κυβέρνησης και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα του θέση.

Θρήνος στη Νέα Δημοκρατία - Πέθανε ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Ανέστης Λώρας

Ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας Ανέστης Λώρας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Ο Ανέστης Λώρας γεννήθηκε το 1931 στον Πεντόλακκο Ιωαννίνων. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Ιεροδιδασκαλείο της Βελλάς και νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 1961 διορίστηκε δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Ιωαννίνων στις εκλογές του 1963 με την Ένωση Κέντρου και επανεκλέχθηκε το 1964.

Στην κυβέρνηση Στεφανόπουλου υπηρέτησε ως υφυπουργός Οικονομικών από τις 11 Μαΐου 1966 ως τις 30 Ιουλίου 1966 και εν συνεχεία ως υφυπουργός Εμπορίου από τις 10 Νοεμβρίου ως τις 22 Δεκεμβρίου 1966.

Το 1977 προσχώρησε στο Κόμμα Νεοφιλελευθέρων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ήταν υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων, χωρίς να εκλεγεί. Έναν χρόνο αργότερα προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, όπως και ο αρχηγός του κόμματος, Κ. Μητσοτάκης.

Στις εκλογές του Ιουνίου και του Νοεμβρίου του 1989 εκλέχθηκε βουλευτής Ιωαννίνων με την Νέα Δημοκρατία. Θρήνος επικρατεί και στον επιχειρηματικό κόσμο μετά τον χαμό γνωστού Έλληνα επιχειρηματία.

Η ανακοίνωση του Γραφείου τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Αποχαιρετούμε με οδύνη τον πρώην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ανέστη Λώρα. Ο Ανέστης Λώρας υπηρέτησε πιστά τη Δημοκρατία και τον λαό των Ιωαννίνων, διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών και Εμπορίου, ενώ κατέγραψε επιτυχημένη πορεία και στην δικηγορία. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια.»

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share