Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Δικαστική νίκη Μπογδάνου επί Πολάκη - Πού θα δοθούν τα χρήματα της αγωγής;

Για το αδίκημα της προσβολής της προσωπικότητας

28 Ιουνίου 2020 14:19
Δικαστική νίκη Μπογδάνου επί Πολάκη - Πού θα δοθούν τα χρήματα της αγωγής;

Tο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε ένοχο τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, για το αδίκημα της προσβολής προσωπικότητας, κάνοντας δεκτή την αγωγή του βουλευτή Α΄ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Η αγωγή είχε γίνει με αφορμή σχόλια σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Επαναλαμβανόμενη φρασεολογία όπως «συμπλεγματικό αμόρφωτο υποκείμενο», «ανάπηρη πνευματική μετριότητα», «παράσιτο και θεραπαινίδα του καναλάρχη», μεταξύ πολλών άλλων, αλλά και επιδοκιμασίες του πρώην υπουργού σε σχόλια όπως «φαλακρή πόρνη του ΣΚΑΪ», οδήγησαν τον δημοσιογράφο και νυν βουλευτή ΝΔ στη Δικαιοσύνη το 2017. Μάλιστα από τότε πολλές νέες κόντρες έχουν ξεσπάσει, ενώ μέχρι και ξύλο πήγε να πέσει στη Βουλή.

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη έκανε δεκτή αγωγή που κατέθεσα το 2017 εναντίον του Παύλου Πολάκη για προσβολή προσωπικότητας με τον ποινικολόγο-ήρεμη δύναμη, σύμβουλο ΔΣΑ και συναγωνιστή, Δημήτρη Χρ. Αναστασόπουλο. Οι επαναλαμβανόμενες, χυδαίες ύβρεις κόστισαν στον βουλευτή Χανίων ΣΥΡΙΖΑ €7000, που, πλην εξόδων, θα δοθούν στην Κιβωτό του Κόσμου», ‬ανήρτησε από την πλευρά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Α Αθήνας.

«Γης μαδιάμ» στη Βουλή! Άγρια κόντρα Πολάκη-Γεωργιάδη: «Όταν με βλέπεις, τρέμεις» - «Πρόσεξε, υπάρχει και τρίτος γύρος!» (Video)

Σκληρή κόντρα είχαν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Παύλος Πολάκης, λίγο πριν ολοκληρωθεί η μαραθώνια συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Αρσή ασυλίας για τον Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας!

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας παρείχε πλήρη κάλυψη στον κ. Παπαγγελόπουλο, ενώ κατηγόρησε τον υπουργός Ανάπτυξης πως έχει διαπράξει το αδίκημα της απιστίας, όμως τα αδικήματά του έχουν παραγραφεί.

Μάλιστα, είπε με υπονοούμενα πως και οι υποθέσεις «του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου είχαν αρχειοθετηθεί και μετά πήγαν φυλακή». «Γι΄ αυτό προσέξετε, έπεται και τρίτος γύρος», είπε ο κ. Πολάκης.

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε σε υψηλούς τόνους: «Κάνατε εξεταστική επιτροπή για δύο χρόνια και δεν αποδείξατε τίποτα. Το περίφημο πόρισμά σας ντραπήκατε να το φέρετε στην Ολομέλεια και δεν έγινε ποτέ συζήτηση για το πόρισμα αυτό. Δεν το φέρατε γιατί δεν είχε μέσα απολύτως τίποτα. Εγώ ως πολιτικός δέχομαι να ψάχνονται οι πολιτικοί και να τους κατηγορεί ο καθένας για ό,τι θέλει».

«Εμένα με έψαξε εισαγγελία διαφθοράς δύο χρόνια αλλά από ό,τι μας είπατε η αρχειοθέτηση δεν φτάνει. Θέλει και στάμπα από τον Πολάκη για να έχουμε αθωότητα;», σημείωσε.

«Κύριε Πολάκη, για την προκαταρκτική, που μιλάμε σήμερα, το πιθανότερο είναι να καταλήξετε εσείς στον εισαγγελέα πάρα εγώ. Γιατί θα ερωτηθούν οι ψευδομάρτυρες όταν αρθεί η ασυλία τους αν πράγματι τους ξέρατε, όπως έχετε πει σε τηλεοπτική εκπομπή, και αν πράγματι τους ξέρατε τότε είστε κι εσείς εμπλεκόμενος στην σκευωρία περί αλλοιώσεως του πολιτεύματος και ισόβια κάθειρξη», τόνισε.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Επειδή εισαγγελέας δεν είσαι και όταν με βλέπεις, τρέμεις, σταμάτα τα αυτά και πείτε “ναι” στη προκαταρκτική, που δεν την ψηφίζετε, και μην κρύβεστε».

Ο κ. Πολάκης ανταπάντησε στην τελευταία φράση του κ. Γεωργιάδη, λέγοντας: «Επειδή έκανες από μακριά κάποιες χειρονομίες του στυλ “τώρα ήρθε η σειρά μας που άλλαξαν τα πράγματα”. Εδώ είμαστε και σας περιμένουμε. Κάτι τέτοιους ακροδεξιούς σαν την πάρτη σας τρώμε πέντε για πρωινό».

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share