Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εκτάκτως το Σάββατο στη Σαντορίνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ποιος ο λόγος;

9 Ιουνίου 2020 12:59
Εκτάκτως το Σάββατο στη Σαντορίνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο θα βρεθεί στην Σαντορίνη για το άνοιγμα του τουρισμού. Όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας πριν λίγο ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί. «Το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Σαντορίνη, ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης, την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, μετά τα 97 κρούσματα κορωνοϊού των προηγούμενων τεσσάρων ημερών, την εντατικοποίηση των ελέγχων και τη λήψη πρόσθετων μέτρων όπου αυτό κριθεί αναγκαίο επισήμαναν οι συμμετέχοντες στην πρωινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία έδωσε το «παρών» με τηλεδιάσκεψη και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται.

«Αποτύχαμε αν...» - Δραματική προειδοποίηση του καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκου Σύψα (Video)

Την πιθανότητα να επανακάμψει μέσα στο καλοκαίρι το πρώτο κύμα κορωνοϊού στη χώρα μας, κάτι που σημαίνει ότι αποτύχαμε εξέφρασε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Νίκος Σύψας, μετά την καταγραφή 97 νέων κρουσμάτων μέσα σε 4 μέρες.

«Αν η αυξητική τάση των κρουσμάτων συνεχιστεί ενδεχομένως να μιλήσουμε μέσα στο καλοκαίρι για επανάκαμψη του πρώτου κύματος και αυτό θα είναι μια αποτυχία», είπε ο κ. Σύψας και συνέχισε: «Έχουν αυξηθεί πολύ τα κρούσματα. Δύο είναι οι μεγάλοι κίνδυνοι, οι συγχρωτισμοί και τα εισαγόμενα κρούσματα. Ο ιός χτυπάει καμπανάκι, έως μεγάλο κουδούνι ότι είναι εδώ, όλοι εμείς μπορούμε να μολυνθούμε».

«Οι νέοι μπορεί να μην κινδυνεύουν, αλλά διασπείρουν τον ιό. Ένας άνθρωπος μολύνει 85, όχι 2-3. Ο κίνδυνος συνωστισμού στα μπαράκια στη Μύκονο είναι τεράστιος», είπε ο καθηγητής μετά το λουκέτο που μπήκε σε μπαρ του νησιού.

«Aυτό θα είναι μία πραγματικότητα» είπε για την πιθανότητα των τοπικών lockdown, που εξετάζει η κυβέρνηση. «Αν ένα νησί ή μια δομή θεωρηθούν μολυσμένα, άπαντες θα μπουν σε καραντίνα. Ευελπιστώ ότι αυτό θα είναι ένα κακό σενάριο, δεν θέλω να υπάρχει πανικός. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τον ιό» λέει.

«Μπορούμε να κάνουμε το σωστό, δεν θέλει κανείς να καταστρέψει την οικονομία της χώρας» αναφέρει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και εξέφρασε την ευχή να μην ξαναδεί σε καθημερινή βάση τον Σωτήρη Τσιόδρα στις ενημερώσεις για τα κρούσματα και τους θανάτους.

«Θα επενεκτιμηθεί το ποιες χώρες είναι ασφαλείς. Ο τουρισμός είναι ένας κίνδυνος, δεν χρειάζεται πάνω σε αυτόν να προσθέτουμε και τον κίνδυνο συγχρωτισμού», είπε για το άνοιγμα στις πτήσεις. «Μπορούμε να έχουμε σημαντικό πρόβλημα αν δεν αλλάξει η τάση των τελευταίων ημερών», ανέφερε για τις μεγάλες συγκεντρώσεις που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share