Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δείτε LIVE το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εργασία, οικονομία και τουρισμό

Τι θα ανακοινώσει για το πακέτο των 24 δις

20 Μαΐου 2020 17:58
Δείτε LIVE το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εργασία, οικονομία και τουρισμό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δείτε ζωντανά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος θα ανακοινώσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει ρυθμίσεις για την στήριξη της εργασίας και στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις. Το πρόγραμμα για κάθε κλάδο, θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους Υπουργούς.

LIVE το διάγγελμα Μητσοτάκη:

Οριστικό: Δεν θα υπάρξει ανασχηματισμός σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές

Κυβερνητικές πηγές διέψευσαν κατηγορηματικά πριν λίγη ώρα τα σενάρια περί ανασχηματισμού
Οι κυβερνητικοί παράγοντες επισήμαναν ότι είναι πολλά τα ανοιχτά ζητήματα ενώ τα θετικά ποσοσά είναι υψηλά σε όλες τις μετρήσεις.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση λειτουργεί καλά και αποδοτικά. Ανασχηματισμός εν μέσω κρίσης δεν γίνεται. Οι υπουργοί έχουν πολλή δουλειά να κάνουν και οφείλουν όλοι να ασχολούνται με το έργο τους κι όχι με σενάρια ανασχηματισμού που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά για το έργο της κυβέρνησης», ανέφερε σε συνεργάτες του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού είναι στραμμένο στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στην επανεκκίνηση του τουρισμού και συνολικότερα της οικονομικής δραστηριότητας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων απασχόλησης ώστε να περιοριστεί η απώλεια θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό το λόγο έχει συνεχείς συσκέψεις και σε αυτό το έργο θέλει προσηλωμένους τους υπουργούς κι όχι στη σεναριολογία» επισήμαιναν οι ίδιες πηγές και υπογράμμιζαν οτι σε όλες τις μετρήσεις η κυβέρνηση έχει υψηλά επίπεδα αποδοχής.

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε καταστήματα της Ερμού: Εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε σήμερα την αγορά της οδού Ερμού στο κέντρο της Αθήνας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πελάτες, εργαζόμενους και καταστηματάρχες.

Λίγες μέρες μετά την άρση αρκετών περιορισμών και την επαναλειτουργία πολλών καταστημάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας για το νέο κορωνοϊό και το κλίμα που επικρατεί στην αγορά.

Συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη, ο πρωθυπουργός είχε τη δυνατότητα να ακούσει προβληματισμούς αλλά και παράπονα πολιτών σχετικά με την πορεία της πανδημίας αλλά και τις εξελίξεις στην οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ενδιαφέρον για την εφαρμογή των μέτρων υγειονομικής προστασίας. Συνομίλησε με φύλακες στην είσοδο πολλών καταστημάτων, ρώτησε για τον μέγιστο αριθμό πελατών ανάλογα με το εμβαδόν κάθε χώρου και σημείωσε την τήρηση των αποστάσεων στα ταμεία.

Ο πρωθυπουργός σταμάτησε για λίγα λεπτά στην εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας, όπου άναψε ένα κερί, ενώ ευχαρίστησε τους άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι μεριμνούν για την ασφάλεια της περιοχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχασε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αστυνομικούς και να σχολιάσει τον καινούργιο τους εξοπλισμό καθώς -σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές πηγές- αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μέριμνα που έδειξε η κυβέρνηση προκειμένου να προμηθευτεί η Ελληνική Αστυνομία νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share