Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Δημοσκόπηση «κόλαφος»: Στο 40% η ΝΔ, στο 22,6% ο ΣΥΡΙΖΑ - Η απάντηση των πολιτών για εκλογές και άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων (Video)

Σοκ

12 Μαΐου 2020 21:46
Δημοσκόπηση «κόλαφος»: Στο 40% η ΝΔ, στο 22,6% ο ΣΥΡΙΖΑ - Η απάντηση των πολιτών για εκλογές και άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων (Video)
Αρθρογράφος: Γιάννης Κυριακόπουλος
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ATHENSMAGAZINE.GR

Μια νέα μεγάλη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open ΤV με ενδιαφέροντα ευρήματα αναφορικά με τον κορωνοϊό, αλλά και τις πολιτικές προεκτάσεις της πανδημίας στη χώρα μας δημοσιεύτηκε την Τρίτη το απόγευμα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν μία ακόμη δημοσκόπηση διεξήχθη που αφορούσε αποκλειστικά την διαχείριση της Κυβέρνησης απέναντι στον κορωνοϊό, δείτε εδώ τα αποτελέσματα.

Ο θετικός αντίκτυπος από τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από την κυβέρνηση πιστώνεται αριθμητικά στον δείκτη εμπιστοσύνης, αφού ελάχιστοι εκτιμούν ότι θα γίνουν εκλογές, ενώ δεν τις θέλουν κιόλας οι πολίτες!

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

  • ΝΔ 40%,
  • ΣΥΡΙΖΑ 22,6%
  • ΚΙΝΑΛ 5,9%,
  • ΚΚΕ 5,1%,
  • Ελληνική Λύση 3,8%
  • ΜέΡΑ25 2,2%

Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένοι από τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Χαρδαλιά, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι 6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τη στάση του Αλέξη Τσίπρα στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, οι περισσότεροι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση πιστεύουν ότι τα σχολεία έπρεπε να ανοίξουν μόνο για τις Πανελλήνιες, ενώ ειδικά για τα Δημοτικά σχολεία θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν καθόλου. Ειδικότερα, για το αν ανοίγουν σωστά τα Λύκεια και τα Γυμνάσια ή θα έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλήνιες, το 60% θεωρεί ότι έπρεπε να διεξαχθούν μόνο οι Πανελλαδικές οι εξετάσεις, με το 29% να θεωρεί σωστή την απόφαση. Για τα Δημοτικά σχολεία το 73% θεωρεί ότι δεν πρέπει να ανοίξουν, ενώ το 17% πιστεύει ότι πρέπει να ανοίξουν τον Ιούνιο.

Στο θέμα των εργασιακών και της στήριξης των επιχειρήσεων σχεδόν 6 στους 10 κρίνουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί ως μη επαρκή, τόσο για τους εργαζομένους όσο και για τις επιχειρήσεις. Οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι τα οικονομικά μέτρα για τους εργαζόμενους είναι μη επαρκή με ποσοστό 60% και 28% επαρκή. Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά για τις επιχειρήσεις με 59% μη επαρκή και 21% επαρκή.

Τέλος, η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα εκτιμάται ως έγκυρη και επαρκής από το εντυπωσιακό 89% των ερωτηθέντων για τον Απρίλιο, που έπεσε στο 79% για τον μήνα Μάιο.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share