Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020

Δημοσκόπηση: Ο κορωνοϊός εκτόξευσε στην πρώτη θέση Κυριάκο Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία

Τεράστια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

3 Απριλίου 2020 08:30
Δημοσκόπηση: Ο κορωνοϊός εκτόξευσε στην πρώτη θέση Κυριάκο Μητσοτάκη και Νέα Δημοκρατία
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Η στάση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού εκτιμήθηκε δεόντως από τους πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας της Pulse μάλιστα η στάση της κυβέρνησης καθώς και τα μέτρα που πήρε τόσο σε επίπεδο απαγόρευσης κυκλοφορίας όσο και στήριξης της οικονομίας τυγχάνουν διακομματικής αποδοχής από την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Εκτοξεύτηκε η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου
Οπως δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse, η ΝΔ εκτοξεύτηκε στα ποσοστά πρόθεσης ψήφου ανοίγοντας την διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ στις 23 ποσοστιαίες μονάδες: Η ΝΔ συγκεντρώνει 45% (έναντι 39% της προηγούμενης μέτρησης) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 22% (από 25%)

undefined

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης είδε τα ποσοστά του να εκτοξεύονται στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Συγκεντρώνει 53% έναντι 45% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας πέφτει στο 22% έναντι του 26% στην προηγούμενη μέτρηση.

undefined
8 στους 10 πολίτες αξιολογούν θετικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Συνολικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας περνά με ιδιαίτερη επιτυχία το «τεστ» της κρίσης του κορωνοϊού καθώς 8 στους δέκα πολίτες (82%) αποτιμούν σίγουρα και μάλλον θετικά το έργο της στην περίοδο της πανδημίας.

undefined
Θετική κρίση για την κυβέρνηση από ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Μάλιστα στην κατανομή των ψηφοφόρων φαίνεται ότι όσοι ψήφισαν ΝΔ αξιολογούν σε ποσοστό 94% θετικά την κυβέρνηση, αλλά και οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 78% και του ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό 89%.

undefined
Πώς κρίνουν οι πολίτες την στάση του ΣΥΡΙΖΑ
Η στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ αξιολογείται από το 46% των πολιτών θετικά ενώ 47% την χαρακτηρίζουν από μάλλον έως σίγουρα αρνητική.

undefined
Θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία λένε οι πολίτες
Επίσης, το 67% των πολιτών εκτιμούν ως θετικά τα μέτρα της κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων εν μέσω της πανδημίας του covid-19.

undefined
Ναι στην απαγόρευση κυκλοφορίας από το 86%
Σε συντριπτικό ποσοστό 86% οι πολίτες επικροτούν τα μέτρα της κυβέρνησης για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τον περιορισμό μετακινήσεων και συγκεντρώσεων.

Κορωνοιος Κούλης
Μάλιστα και οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων επικροτούν αυτά τα μέτρα: Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 84% και του ΚΙΝΑΛ 90%. Οι ψηφοφόροι ΝΔ φυσικά επικροτούν με ποσοστό 92%.

Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσκόπηση νέα δημοκρατια
Πόσο επηρεάστηκε η οικονομική κατάσταση από την πανδημία και τα μέτρα

Οι πολίτες σε ποσοστό 57% δηλώνουν ότι έχει επηρεαστεί η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους από την επιδημία και τα μέτρα.

Δημοσκόπηση: Ο κορωνοϊός  Κούλης
Οι άνω των 60 φοβούνται περισσότερο τον κορωνοϊό

Τέλος, στην απάντηση πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του νέου κορωνοϊού μετά και τα κρούσματα στη χώρα μας, εκείνοι που ανησυχούν περισσότερο είναι οι άνθρωπο από 60 ετών και άνω σε ποσοστό 84%, ενώ οι νέοι 17-29 ετών δείχνουν να ανησυχούν λιγότερο, με το ποσοστό να βρίσκεται στο 69%.

Δημοσκόπηση: κορωνοϊός

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share