Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Χαρδαλιάς: Θα λάβουμε και νέα μέτρα για να μην γίνουμε Ιταλία

Έκκληση σε όλους να τηρούν τα μέτρα

21 Μαρτίου 2020 20:40
Χαρδαλιάς: Θα λάβουμε και νέα μέτρα για να μην γίνουμε Ιταλία
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Έκκληση στον ελληνικό λαό απευθύνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς να τηρούμε τα ήδη υπάρχοντα μέτρα για τον κορωνοϊό, μιας και πιθανολογείται να πάρουν και νέα, και να δούμε δύο εικόνες.

Η μία εικόνα είναι με το κομβόι των στρατιωτικών που μεταφέρουν πτώματα στην Ιταλία και η άλλη με το κομβόι των ΙΧ στα διόδια των εθνικών οδών. Πρέπει να μας ταρακουνήσουν για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Υπό εξέταση είναι και η πλήρης απαγόρευση της κυκλοφορίας, όπως θα δείτε εδώ.

Υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να δείξουμε υπευθυνότητα και να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρχών. «Τα δύσκολα είπε είναι μπροστά μας, οι επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Γι αυτό χρειάζεται, προσοχή, υπευθυνότητα και τήρηση του μέτρου μένουμε σπίτι», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επανέλαβε ότι η πλειοψηφία συμμορφώνεται με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί, ωστόσο κάποιοι ακόμα και σήμερα δείχνουν ανεύθυνη και αντικοινωνική συμπεριφορά.

«Δεν είναι μια εύκολη ιστορία υπάρχουν συμπεριφορές που είναι ανάρμοστες και μπορεί να διασπείρουν τον ιό στις τοπικές κοινωνίες και να οδηγηθούμε σε υπερφόρτωση του συστήματος υγείας και σε θανάτους αγαπημένων ανθρώπων. Έχουμε λάβει αυστηρά μέτρα για να μην γίνουμε Ιταλία, θα λάβουμε και άλλα όπου επιβάλλεται με μέγιστη υπευθυνότητα για να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές. Ας πάρουμε σωστές αποφάσεις. Το χρωστάμε στους δικούς μας», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Η πολιτεία, τόνισε, είναι εδώ για να συνδράμει όπου χρειαστεί και η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα που χρειάζονται. Είπε χαρακτηριστικά ότι όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι και όλα είναι μπροστά μας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν χρειαστεί, θα ληφθούν πιο αυστηρά .

Αυστηροί έλεγχοι στο αεροδρόμιο

Αυστηρούς ελέγχους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» διενεργούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όσους επαναπατρίζονται . Αναμένονται πτήσεις από Λονδίνο, Ισπανία, Βαρσοβία, Πράγα, Τιφλίδα, Βελιγράδι.

Οι ταξιδιώτες συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τον ακριβή τόπο διαμονής τους, εκεί δηλαδή όπου θα περάσουν τις 14 μέρες απομόνωσης. Καταχωρούνται στην πλατφόρμα ιχνηλάτησης ώστε οι αρχές στη συνέχεια να ελέγχουν εάν τηρείται η απομόνωση.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share