Σάββατο, 06 Ιουνίου 2020

Κυριάκος Μητσοτάκης - Ζητάει ατομική ευθύνη από όλους

Με ένα tweet

20 Μαρτίου 2020 17:23
Κυριάκος Μητσοτάκης - Ζητάει ατομική ευθύνη από όλους
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα του κορωνοϊού ζητά με ανάρτησή του ζητά ατομική ευθύνη και τήρηση των μέτρων.

«Επιδεικνύουμε ατομική ευθύνη και ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες. Δεν συνωστιζόμαστε. Δεν μετακινούμαστε. Κρατάμε αποστάσεις. Μένουμε στο σπίτι!» αναφέρει το tweet του πρωθυπουργού, το οποίο περιλαμβάνει νέο βίντεο για τον κορωνοϊό.

«Για να προστατέψουμε την κοινωνία και τις ευπαθείς ομάδες επιβάλλεται να μείνουμε στο σπίτι και να ελαχιστοποιήσουμε τις επαφές μας. Σε ποια μόνο σημεία πηγαίνουμε; Στη δουλειά, στο γιατρό, στο φαρμακείο, σε καταστήματα με τρόφιμα, στο ταχυδρομείο, στην τράπεζα, για προμήθεια καυσίμων ή για να βοηθήσουμε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Η άσκηση σε ανοιχτό χώρο επιτρέπεται αλλά: Μόνο ανά δύο άτομα. Η βόλτα με το σκύλο επίσης επιτρέπεται. Πάντα θυμόμαστε: Πάντα κρατάμε απότιση τουλάχιστον 1.5 μέτρου από όλους! Δεν επιτρέπονται οι δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων αλλά ούτε η οργάνωση ιδιωτικής συγκέντρωσης στο σπίτι. Όλες οι επιχειρήσεις πρέπει να οργανώσουν τηλεργασία για όλες τις δραστηριότητες όπου είναι δυνατόν δίχως εξαίρεση. όταν αυτό δεν είναι δυνατόν οι αποστάσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους πρέπει να τηρούνται ευλαβικά. Δείχνουμε ατομική ευθύνη. Μένουμε σπίτι.»

Μπορείτε να δείτε εδώ τι είπε για το επίδομα των 800 ευρώ και ποιοι το δικαιούνται.

Κορωνοϊός: Επαναπατρισμός Ελλήνων από την Ιταλία

Οδύσσεια φαντάζει ο επαναπατρισμός στην Ελλάδα από την Ιταλία των ευρισκομένων Ελλήνων και Ελληνίδων. Με πλοίο αποφασίστηκε να επιστρέψουν.

Από την Πρεσβεια της Ελλαδος στη Ρώμη ανακοινώνεται ότι αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 προγραμματίζεται αναχώρηση στις 17:30 του επιβατηγού πλοίου Cruise Olympia από τον λιμένα της Ανκόνα προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα.

Παρακαλούνται όσοι εξ αυτών δεν έχουν ακόμη ενημερώσει την Αρχή μας, να επικοινωνήσουν μαζί μας προκειμένου να συμπεριληφθούν στους σχετικούς καταλόγους.

Κατά την μετάβαση τους στην Ancona θα πρέπει να έχουν μαζι τους για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται, το έντυπο της autodichiarazione συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο με την ένδειξη ότι επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους. Στην Ιταλία είναι τραγική η κατάσταση, με 3.400 νεκρούς, όπως θα δείτε εδώ.

Κατά την επιβίβαση στο πλοίο πρέπει να φέρουν ισχυρό διαβατήριο η ταυτότητα ελληνική με λατινικούς χαρακτήρες. Ομοίως θα πρέπει κατα την άφιξη τους στην Ελλαδα να τεθούν σε κατ’οίκον αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες προς προστασία των ιδίων, των οικείων τους και της δημόσιας υγείας. Προς τούτο θα υπογράψουν έντυπο συναφούς δηλώσεως το οποίο θα τους δοθεί εν πλω.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 00393397511631 ή να στέλνουν μήνυμα ηλεκτρονικό στο [email protected] του Προξενικού Γραφειου της Πρεσβείας Ρωμης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share