Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» από την ελληνική κυβέρνηση! Σκέφτεται να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία!

Ραγδαίες εξελίξεις!

28 Φεβρουαρίου 2020 14:09
«Βόμβα» από την ελληνική κυβέρνηση! Σκέφτεται να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Βόμβα» μοιάζει ικανή να πυροδοτήσει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς σκέφτεται σοβαρά να κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία, με αφορμή την απόφασή της να στείλει νέο κύμα προσφύγων στην χώρα μας. Δείτε τι συνέβη το πρωί.

Ήδη έχει διακοπεί η λειτουργία του τελωνείου των Καστανέων Έβρου.

Το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών- προσφύγων) με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.

ίο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει ενημερώσει σχετικά και την καγκελάριο Μέρκελ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.

Η κίνηση της Ελλάδας να κλείσουν τα χερσαία σύνορα εξετάζεται ως αντίδραση στην απόφαση των Τούρκων να ανοίξουν τα σύνορα, επιτρέποντας ελεύθερη διέλευση προς τη χώρα μας.

Δείτε εδώ live εικόνα:

Σκηνικό πολέμου στη Συρία! Νεκροί 33 Τούρκοι στρατιώτες! (video)

Συνολικά 33 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας σκοτώθηκαν στον αεροπορικό βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν εναντίον τους συριακές κυβερνητικές δυνάμεις χθες Πέμπτη στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε ο κυβερνήτης της τουρκικής επαρχίας Χατάι, ο Ραχμί Ντογάν, ο οποίος είχε κάνει λόγο νωρίτερα για 29 απώλειες.

Ο Ντογάν πρόσθεσε ότι ουδείς από τους δεκάδες άλλους τούρκους στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Δείτε και την απόφαση-«βόμβα» του Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας πλήττουν με πυροβολικό τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή θέσεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Σε ανακοίνωση των υπηρεσιών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο από τον διευθυντή επικοινωνίας της προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, η Άγκυρα προτρέπει τη διεθνή κοινότητα να «αναλάβει τις ευθύνες της» στην Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με τον Αλτούν, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να «ανταποδώσει» στις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις το πλήγμα που δέχθηκε με «τον ίδιο τρόπο» και «όλοι οι γνωστοί» στόχοι στην περιοχή δέχονται πυρά από την τουρκική πολεμική αεροπορία, το πυροβολικό και άλλα χερσαία στοιχεία.

Ραγδαίες εξελίξεις στη Συρία! Νεκροί δύο Τούρκοι στρατιώτες στην Ιντλίμπ! (photo)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Συρία, αφού μαχητικά, που δεν είναι γνωστό αν προέρχονται από τις δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ ή τη Ρωσία, έκαναν αεροπορική επίθεση και σκότωσαν δύο Τούρκους στρατιώτες στην Ιντλίμπ.

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά το υπουργείο Άμυνας της χώρας δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν έπειτα από αεροπορική επιδρομή κοντά στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας. Δείτε, επίσης, τον τρόπο που αντέδρασε ο Μπασάρ Αλ Άσαντ στις απειλές του Ερντογάν.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες και δεν ξεκαθαρίζεται αν η αεροπορική επιδρομή έγινε από δυνάμεις του Άσαντ ή ρωσικές. Oπως αναφέρει το σχετικό «τιτίβισμα» του υπουργείου Αμυνας: «Ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επίθεσης στην περιοχή του Ιντλίμπ, δύο από τους συμπατριώτες μας πέθαναν ως μάρτυρες, ενώ πέντε τραυματίστηκανΤο αίμα των μαρτύρων δεν είναι στο έδαφος. Εκφράζουμε τα συλληπητήριά μας στους αγαπημένους αυτών που έχασαν τη ζωή τους για το ευγενές μας εθνος».

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πάντως, τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ, στην Ιντλίμπ, πυροδότησε βίαιες συγκρούσεις, με αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο Τούρκων.

Πιθανότητα για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία! Αυτά λένε στην Κυβέρνηση! (video)

Με αναταράξεις απειλείται η Τουρκία τις τελευταίες ώρες, αφού σύμφωνα με την Κυβέρνηση, που τοποθετήθηκε μέσω του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα για νέο πραξικόπημα, τη στιγμή που η προκλητικότητα των γειτόνων, μέσω του αντιπροέδρου τους, πιάνει «κόκκινο».

«Η φήμη για το πραξικόπημα είναι αχαριστία προς τον λαό. Αν υπάρχουν κάποιοι που σχεδιάζουν πραξικόπημα και θέλουν να στρέψουν τα όπλα εναντίον του λαού να ξέρουν πως δεν θα πετύχουν αν δεν χύσουν το αίμα των 82 εκατομμυρίων Τούρκων!» δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

«Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα μείνει κανένας ζωντανός», συμπλήρωσε.

«Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα κι έχει αποδείξει πως είναι πιστός στη δημοκρατία», δήλωσε από πλευράς του ο εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο Τούρκος συνταγματολόγος Abdülkadir Selvi είχε γράψει πως οι φήμες για μία νέα πιθανή απόπειρα πραξικοπήματος ενάντια στο ΑΚΡ αποσκοπούν στη δημιουργία ενός πολιτικού χάους στην χώρα και στην αναζωπύρωση της κυριαρχίας του στρατού στην πολιτική.

Τουρκία: "Τα χωρικά της ύδατα της Ελλάδας φτάνουν τα 6 μίλια"! Προκαλούν οι δηλώσεις!

Οι προκλήσεις της Τουρκίας δεν έχουν σταματημό. Νέες προκλητικές δηλώσεις για το καθεστώς στο Αιγαίο έκανε νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet έκανε λόγο για αποστρατικοποίηση 16 νησιών του Αιγαίου ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει παράνομα τα 10 μίλια του ελληνικού εναερίου χώρου! Μάλιστα οι παραβιάσεις και οι εισβολές στον Ελληνικό ενάεριο χώρο συνεχίζονται!

«Ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο. Έχει στρατιωτικοποιήση 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει τις συνθήκες. Παράλληλα με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο ισχυρίζεται πως ο εναέριος της χώρος είναι 10 μίλια ενώ τα χωρικά της ύδατα φτάνουν τα 6 μίλια», είπε.

Παράλληλα έκανε ένα ακόμη βήμα στις προκλήσεις του καλώντας την Ελλάδα να παραμείνει πιστή στις… σχέσεις καλής γειτονίας αποκαλύπτοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει τετελεσμένα σε Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο. «Περιμένουμε από την Ελλάδα που είναι και σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ να παραμείνει πίστη στις σχέσεις καλής γειτονίας και στις συνθήκες που έχει υπογράψει. Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς.

»Στην Κύπρο, είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπριων αδελφών μας, κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας» κατέληξε οι Ακάρ.

«Βόμβα» από την Τουρκία: Σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις μεταξύ Καστελόριζου-Λιβύης!

Συνεχίζουν τις προκλήσεις η Τουρκία, λέγοντας πριν από λίγο ότι θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις μεταξύ Καστελόριζου-Λιβύης!

Συγκεκριμένα, δια στόματος Ιμπραχίμ Καλίν τόνισε πως οι έρευνες εκτός από την ανατολική Μεσόγειο θα πραγματοποιηθούν και στην περιοχή που περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπέγραψε τη Λιβύη.

«Λόγω της συμφωνίας μας με την επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και στις περιοχές που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη. Σε αυτό το ζήτημα πρέπει να τονίσω πως είμαστε αποφασισμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης.

Νέος συναγερμός στο Αιγαίο: Υπερπτήση τουρκικών μαχητικών μόλις στα 6.000 πόδια πάνω από την Κίναρο!

Νέος συναγερμός πάνω από το Αιγαίο με τουρκικά μαχητικά να πετούν σε υψόμετρο μόλις 6.000 ποδών πάνω από την Κίναρο, με τους Τούρκους να συνεχίζουν καθημερινά τις προκλήσεις τους!

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα με υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από ελληνικά νησιά καθώς την Τρίτη καταμετρήθηκαν 10 υπερπτήσεις και τέσσερις την Τετάρτη.

Τούρκοι λιμενικοί βγάζουν όπλο σε Έλληνες ψαράδες! (video)

Τούρκοι λιμενικοί έφτασαν στο σημείο, όχι απλά να παρενοχλήσουν Έλληνες ψαράδες, αλλά να τους βγάλουν και όπλο, με τις προκλήσεις να συνεχίζονται!

Ένα βίντεο ντοκουμέντο, ενδεικτικό της έντασης που υπάρχει στην θαλάσσιες περιοχές του νοτιοανατολικού Αιγαίου με τους Τούρκους παρουσίασε ο ΑΝΤ1 στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Αυτό είναι τραβηγμένο από ψαράδες που ζουν στην Κάλυμνο και αποτυπώνει την παρενόχληση που βιώνουν από το λιμενικό της γειτονικής χώρας.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στο δεύτερο κομμάτι, έφτασαν στο σημείο να βγάλουν ακόμα και όπλο προς τους ψαράδες...

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share