Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Απίθανη πρόκληση του Ερντογάν! «Η Ελλάδα αποδέχεται το καθεστώς που έχουμε επιβάλει στη Μεσόγειο»!

Απίστευτο!

19 Φεβρουαρίου 2020 19:17
Απίθανη πρόκληση του Ερντογάν! «Η Ελλάδα αποδέχεται το καθεστώς που έχουμε επιβάλει στη Μεσόγειο»!

Νέες τρομερές προκλήσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να τονίζει, ότι η Ελλάδα αποδέχεται το μνημόνιο της χώρας του με τη Λιβύη, άρα και το καθεστώς που επιβλήθηκε στη Μεσόγειο, με τις ισορροπίες να αλλάζουν. Θυμηθείτε και όσα είπε για την Κύπρο ο αντιπρόεδρος της γειτονικής χώρας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε την ΕΕ ότι προσπαθεί να αναλάβει ρόλο στο θέμα των θαλάσσιων αρμοδιοτήτων και υποστήριξε πως η ΕΕ δεν έχει καμιά αρμοδιότητα. Για το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι θα ξεκινήσει έρευνες φέτος. Για το Ίντλιμπ είπε ότι η επιχείρηση της Τουρκίας είναι θέμα χρόνου.

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “είναι οι τελευταίες μέρες για να αποχωρήσει το καθεστώς (Άσαντ), πλέον κάνουμε τις τελευταίες προειδοποιήσεις”. “Η επιχείρηση στο Ίντιλπ είναι πλέον θέμα χρόνου. Το Ίντλιμπ δεν θα το αφήσουμε στο καθεστώς και σε εκείνους που το ενθαρρύνουν. Η Τουρκία ετοίμασε το δικό της σχέδιο, όπως λέμε για κάθε επιχείρηση ‘μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ’”, ανέφερε.

Για τη Λιβύη ανέφερε ότι εξακολουθούν να είναι δίπλα στην νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. “Με το που πάτησε η χώρα μας το πόδι της στην Τουρκία σταμάτησε άλλωστε η προέλαση των δυνάμεων Χαφτάρ”, είπε.

Για την ανατολική Μεσόγειο ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι μετά την συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη ενισχύθηκαν οι ισορροπίες εκεί. “Η ΕΕ σε σχέση με τη Λιβύη δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να λαμβάνει αποφάσεις, και αυτό θέλω να το εκφράσω ιδιαίτερα”, υποστήριξε ο Τούρκος Πρόεδρος και κατηγόρησε την ΕΕ ότι προσπαθεί να αναλάβει καθήκοντα μέσα από αυτή την κατάσταση. “Βρίσκει καθήκοντα για τον εαυτό της εκεί. Με βάση τί; Από που παίρνει αυτή την αρμοδιότητα; Δεν έχεις τέτοια αρμοδιότητα. Ούτε στη ξηρά, ούτε στη θάλασσα. Η θέση της Τουρκίας είναι διαφορετική”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι χάρη στην αποφασιστική στάση που επέδειξε η Τουρκία σε αυτό το θέμα, το καθεστώς που έχουν κηρύξει στην Μεσόγειο έχει ξεκινήσει να γίνεται αποδεκτό σιγά σιγά από τις χώρες που παρεμβαίνουν στο θέμα και ιδιαίτερα από την Ελλάδα

Για το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι είναι ένα γεωτρύπανο της έκτης γενιάς που μπορεί να κατεβαίνει σε 11 χιλιάδες 400 μέτρα βάθος. Όπως είπε μετά τις εργασίες ανάπτυξης και δοκιμές που θα γίνουν στο νέο γεωτρύπανο που θα φτάσει τον Μάρτη στη χώρα μας σχεδιάζουν να ξεκινήσει τις γεωτρήσεις του αυτή τη χρονιά.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share