Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Προβλήματα για την ΝΔ! Απουσίασε ξανά από την ψηφοφορία ο Σαμαράς!

Τι συμβαίνει;

29 Ιανουαρίου 2020 17:07
Προβλήματα για την ΝΔ! Απουσίασε ξανά από την ψηφοφορία ο Σαμαράς!

Προβληματισμό έχει εγείρει η εκ νέου απουσία του Αντώνη Σαμαρά από κρίσιμη ψηφοφορία, με τον πρώην πρωθυπουργό και αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να μη βρίσκεται στη Βουλή, στην ψηφοφορία για την τροπολογία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Κυβέρνηση είχε διαμηνύσει, ότι όποιος λείπει αδικαιολόγητα, ή δεν ψηφίσει την τροπολογία, θα διαγραφεί από το κόμμα της ΝΔ και η απουσία Σαμαρά έγειρε απορίες. Κι αυτό, διότι τώρα ήταν στην Ελλάδα, ενώ προ ημερών βρισκόταν στις ΗΠΑ τη στιγμή που εκλεγόταν ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα πάντως, με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη, ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε για τους λόγους της απουσίας του από τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία, οι οποίοι "ήταν προσωπικοί". Η επικοινωνία έγινε με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού μετά το πέρας της ονομαστικής ψηφοφορίας.

Την απουσία Σαμαρά σχολίασε καυστικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για αυτοεξευτελισμό της κυβέρνησης που δεν έχει τέλος. "Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία-παρωδία για το ποδόσφαιρο θα διαγραφεί από τη ΝΔ. Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κύριος Σαμαράς. Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κυρίου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες", ανέφεραν.

Πλην του πρωθυπουργού που βρίσκεται στο Παρίσι και υπουργών και βουλευτών που είναι σε επίσημες αποστολές και ψήφισαν μέσω επιστολικής ψήφου, από την ψηφοφορία απουσίαζαν και ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Γ. Βαγιωνάς που απέστειλε επιστολή πρόθεσης ψήφου (η οποία, όμως, δεν προσμετρήθηκε στο τελικό αποτέλεσμα).

Διαφορά-σοκ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ!

Διαφορά σοκ καταγράφεται ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, με την «μπίλια» να κάθεται στις 17 μονάδες υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Επίσης, πρωτοβουλία για το ζήτημα της κόντρας μεταξύ της χώρας μας και της Τουρκίας, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε δείξει τη στήριξή του μέσω του Μάικ Πομπέο, πήρε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Επίσης, οι πολίτες βλέπουν με θετική ματιά τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής όπως τα ελληνοτουρκικά, καθώς και στην οικονομία και τη δημόσια ασφάλεια.

Μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου από τη Βουλή, ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 83%, τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών, ζητώντας να εξαντληθεί η τετραετία.

Παράλληλα, η ΝΔ διατηρεί ένα μεγάλο προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου με 38,3% (40,5% τον Νοέμβριο) έναντι 21,3% του ΣΥΡΙΖΑ ( 23% τον Νοέμβριο). Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν: Κίνημα Αλλαγής 5% (5,3%), Κ.Κ.Ε 4,6% (5,1%), Ελληνική Λύση 4,3% (4,5%), ΜΕΡΑ 25 2,7% (3%).

Ζήτημα μείζονος σημασίας παραμένει το προσφυγικό για την κυβέρνηση, σύμφωνα και με το νέο γκάλοπ της Opinion Poll, με βάση το οποίο αναδεικνύεται το μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η απουσία διάθεσης της κοινής γνώμης για πρόωρες εκλογές.

Θετικά προσκείμενη είναι η κοινή γνώμη σχετικά με τους χειρισμούς των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και οικονομίας, καθώς και όσον αφορά στην εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στην προεδρία της Δημοκρατίας, με ποσοστό 61,3%.

Το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό θεωρείται ως το βασικότερο πρόβλημα που απασχολεί την κοινή γνώμη, με ποσοστό 61,9%.

Όσον αφορά στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής κατέχουν τη 2η θέση των προβλημάτων μετά το μεταναστευτικό – προσφυγικό, με τρίτο την οικονομία. Το 59,6% δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβερνητική πολιτική απέναντι στην Τουρκία. Για την Σύσκεψη στο Βερολίνο μάλιστα μόλις το 22,9% θεωρεί ότι φταίει η κυβέρνηση για την απουσία της χώρας, ενώ το 63,2% επικρίνει την καγκελάριο Μέρκελ.

Οι πολίτες εμφανίζονται στην πλειοψηφία τους ανήσυχοι για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, με το 54,5% να το θεωρεί ως πιθανό, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 41,5%.

Φοβερή δήλωση για Τουρκία! «Θα απαντήσουμε στρατιωτικά, αν...»! (video)

Σε νέα προειδοποίηση, μετά τη δήλωση στήριξης μεγάλων δυνάμεων, στην τουρκική πλευρά προχώρησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος προειδοποίηση για στρατιωτική απάντηση, αν παραβιαστούν οι «κόκκινες γραμμές».

«Η δουλειά των Ενόπλων Δυνάμεων είναι να είναι έτοιμες για όποια ώρα προκύψει ανάγκη, Ευχής έργον να μην προκύψει, προβλήματα πάντα θα υπάρχουν. Όμως η προσπάθεια γίνεται με συνέπεια και επαγγελματισμό από την ηγεσία των ΕΔ, αυτή είναι η δουλειά τους και τη κάνουν καλά, έχουν εκπαιδευτεί και έχουν και την αίσθηση του καθήκοντος και της αποστολής» πρόσθεσε.

Αυτονόητο χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αυτό που είπε σε προηγούμενη δήλωσή του, πως «ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται». Μιλώντας στον Αντέννα, ο ο. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως η απάντηση δόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών με καταδίκη της «υποκριτικής» στάσης της Άγκυρας, «η οποία επικαλείται το Διεθνές Δίκαιο, βάσει του οποίου πρέπει κατά τον Χουλουσί Ακάρ να αποστρατικοποιηθούν 16 νησιά, ενώ η ίδια συνεχώς το αγνοεί και παραβιάζει τη νομιμότητα».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως αυτό είχε πει και ο πρωθυπουργός προς πάσα κατεύθυνση. «Καθήκον της συντεταγμένης εθνικής πολιτείας και της πολιτικής ηγεσίας να λέει σαφώς πως υπάρχουν κόκκινες γραμμές και αν αυτές παραβιαστούν και θιγούν ζωτικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τότε αυτή οφείλει να αντιδράσει, δεν οφείλει να κάθεται αμέριμνη και αδρανής».

«Σε αυτό το πλαίσιο και φυσικά ξεκινώντας από τις διπλωματικές ενέργειες εξετάζονται όλα τα σενάρια. Μέσα σε όλα τα σενάρια είναι και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής. Τόσο απλά. Δεν σημαίνει πως εκεί θα καταλήξουμε, ευχής έργον είναι να μην καταλήξουμε εκεί κι αυτή είναι και η έννοια της αποτροπής, αλλά πρέπει να το πούμε» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη θλιβερή επέτειο της κρίσης των Ιμίων, τόνισε ότι θα πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες που δημιουργούν ανάφλεξη, υπενθυμίζοντας πως η Ελλάδα τότε θρήνησε τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και δημιουργήθηκε και το θέμα του γκριζαρίσματος κάποιων ζωνών στο Αιγαίο.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share