Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

Έριξε πυραύλους σε τουρκικό πλοίο που μετέφερε όπλα ο Χαφτάρ! (video)

Τρομερές εξελίξεις!

20 Ιανουαρίου 2020 17:04
Έριξε πυραύλους σε τουρκικό πλοίο που μετέφερε όπλα ο Χαφτάρ! (video)

Τρομερές εξελίξεις υπάρχουν στο ζήτημα της Λιβύης, αφού αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του στατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ, πραγματοποίησαν ρίψη πυραύλων σε εμπορικό πλοίο που απέπλευσε από τουρκικό λιμάνι και μετέφερε όπλα και πυρομαχικά.

Το πλοίο έπλεε στα ανοικτά των ακτών της Τρίπολης, χωρίς να διευκρινίζεται για το είδος των όπλων. Οι πρώτες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως μπορεί να επρόκειτο για τουρκικά αντιαεροπορικά συστήματα. Ο στρατάρχης Χαφτάρ, με αυτό τον τρόπο, δείχνει να αρνείται να δεχθεί τις απαιτήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να αντιστέκεται στην προκλητική πολιτική του Σουλτάνου, που νωρίτερα μιλούσε περί ανυπαρξίας υφαλοκρηπίδας στα ελληνικά νησιά.

Χαφτάρ

Σε άλλο βίντεο διακρίνονται MIM-23 Hawk, καθώς και ραντάρ AN / MPQ-64 Sentinel 3D.

Την είδηση για την πιθανή νέα μεταφορά τουρκικών αντιαεροπορικών όπλων, την μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη και με βάση ρωσικές πληροφορίες για τις ανάγκες που έχουν οι Τούρκοι για να φυλάξουν αεροδρόμια, διοικητήρια και άλλες εγκαταστάσεις που εδρεύουν Τούρκοι στρατιωτικοί.

Ρωσικό ΜΜΕ, δημοσίευσε πληροφορίες που ανέφεραν ότι μαχητικά αεροσκάφη MiG-23 του Χαφτάρ, εκτόξευσαν πυραύλους τύπου X-23 με αποτέλεσμα να καταστρέψουν ένα εμπορικό πλοίο που μετέφερε αγνώστου τύπου οπλισμό και πυρομαχικά, για την κυβέρνηση της εθνικής ενότητας της Λιβύης, στα ανοικτά της Τρίπολης.

Βίντεο παρουσιάζουν το κατάστρωμα ενός άγνωστου εμπορικού πλοίου να καίγεται, ενώ δεν δίνονται πληροφορίες για την ύπαρξη θυμάτων ή/και υλικών ζημιών.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, το πλοίο ήταν γεμάτο με όπλα και πυρομαχικά για τους Τούρκους μισθοφόρους και τις δυνάμεις της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης και είχε αποπλεύσει από την Τουρκία τις προηγούμενες ημέρες.

Κρίνοντας από την περιοχή του περιστατικού, αναφέρουν οι ρωσικές πηγές,το πλοίο καταστράφηκε εντός των χωρικών υδάτων της Λιβύης, ενώ νωρίτερα, οι δυνάμεις του LNA είχαν ανακοινώσει ότι ήταν έτοιμες να βυθίσουν όλα τα πλοία που θα προσπαθούσαν να εισέλθουν στα χωρικά ύδατα της χώρας χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Ο στρατός του ηγέτη του LNA ευρίσκεται 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ πέριξ αυτής έχει συγκεντρωθεί μια μεγάλη και πανίσχυρη στρατιωτική δύναμη του LNA,από χιλιάδες άντρες με βαρύ εξοπλισμό, για να επιβάλει την δική της συμφωνία “ κατάπαυση του πυρός” σε Τούρκους, Τουρκμένους, και Σύρους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με την ψυχρή λογική, ο Ερντογάν αν θέλει να σώσει την παρτίδα, θα πρέπει να αποστείλει άμεσα μια μοίρα τουρκικών αεροσκαφών F-16, πράγμα όμως που θα τον εμπλέξει ακόμα πιο βαθιά στη Λιβύη, επισύροντας επίσης και την οργή της διεθνούς κοινής γνώμης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share