Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κρίση στην ΝΔ: Δεν ψηφίζει τη Σακελλαροπούλου για ΠτΔ ο Αντώνης Σαμαράς!

Θα λείπει σε ταξίδι!

17 Ιανουαρίου 2020 13:06
Κρίση στην ΝΔ: Δεν ψηφίζει τη Σακελλαροπούλου για ΠτΔ ο Αντώνης Σαμαράς!

Χωρίς την ψήφο του Αντώνη Σαμαρά πρέπει να υπολογίζει η Νέα Δημοκρατία για την ψηφοφορία για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η οποία θα γίνει στις 22 Ιανουαρίου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Όπως αναφέρεται, ο πρώην πρωθυπουργός έχει επισήμως ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής, ότι θα βρίσκεται σε ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε δε θα ψηφίσει για την υποψήφια νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όμως η αλήθεια είναι- όπως επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές- ότι ο κ. Σαμαράς με αυτόν τον τρόπο θέλει να δείξει την δυσαρέσκειά του για την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού την θέση επιθυμούσε να καταλάβει ο ίδιος.

ΜέΡΑ25: Η απάντηση στις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να προτείνει τη Μάγδα Φύσσα για ΠτΔ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να προτείνει τη Μάγδα Φύσσα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

"Δεν μας εξέπληξε η αντίδραση εκείνων που επιλέγουν πρόσωπα συστημικά με στόχο να ακυρώσουν το κάλεσμα για ενότητα εναντίον της μισαλλόδοξης ακροδεξιάς, το κάλεσμα που συμβολίζει η θέση του ΜέΡΑ25", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

"Το ότι η Μάγδα Φύσσα θεώρησε την πρότασή μας τιμητική, και μας ευχαρίστησε για αυτήν, μας τιμά. Το ότι δεν την αποδέχθηκε την τιμά και επιβεβαιώνει ότι οι αγωνιστές δεν αγωνίζονται για τα αξιώματα και, για αυτό, αποτελούν την καλύτερη επιλογή για ένα συμβολικό αξίωμα όπως η Προεδρία της Δημοκρατίας", προσθέτει το ΜέΡΑ25.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης: "Το ΜέΡΑ25", κρίνει ότι "δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα εναντίον της μισαλλοδοξίας, της διχόνοιας και του αυταρχισμού από τη Μάγδα Φύσσα".

Βέβαια, όπως ακόμα δήλωσε, "το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη να προωθήσει την υποψηφιότητά της" – και για αυτό πρότεινε σε βουλευτές άλλων κομμάτων να την υποστηρίξουν ώστε "να δοθεί ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού".

Μάγδα Φύσσα: "Δεν γνώριζα για την πρόταση Βαρουφάκη, δεν μπορώ να την αποδεχθώ"!

Με δήλωση της η Μάγδα Φύσσα "απορρίπτει" τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος την πρότεινε για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι η Μάγδα Φύσσα συμβολίζει την ενότητα που απαιτούν οι καιροί και γι’ αυτό την πρότεινε για το αξίωμα του ΠτΔ. Ωστόσο, ο ίδιος δεν την είχε ενημερώσει γι αυτή την απόφαση.

Τι ανακοίνωσε η Μάγδα Φύσσα;

"Πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης την πρόθεση του κ. Βαρουφάκη να με προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετικά τιμητική αυτή πρόταση, για την οποία δεν ήμουν ενήμερη, αλλά δεν μπορώ να την αποδεχτώ. Αφ’ ενός διότι έχω αφιερώσει όλες μου τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά αλλά και για τη δημοκρατία στον τόπο μας, αφ’ ετέρου διότι έχω ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική", αναφέρει η Μάγδα Φύσσα.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share