Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κοινοβούλιο Βοσνίας: Υπουργός χαστούκισε βουλευτή αποκαλώντας τον "πίθηκο"!

Δείτε το βίντεο!

25 Δεκεμβρίου 2019 13:42
Κοινοβούλιο Βοσνίας: Υπουργός χαστούκισε βουλευτή αποκαλώντας τον

Ένταση προκλήθηκε στο Κοινοβούλιο της Βοσνίας μετά από μια έντονη συζήτηση σχετικά με τις σχέσεις της χώρας με το ΝΑΤΟ. Η κατάληξη δεν ήταν η αναμενόμενη!

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας, Ντάγκαν Λούκατς είχε έντονο διάλογο με τον βουλευτής της αντιπολίτευσης, Ντράσκο Στανιβούκοβιτς. Ο υπουργός είπε στον βουλευτή ότι δεν είναι σωστό να έχουν σημαίες του ΝΑΤΟ μέσα στο Κοινοβούλιο. Ανάλογα περιστατικά λεκτικής βίας έχουν σημειωθεί και στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Οταν πέταγαν πάνω από το κεφάλι μου αεροπλάνα του ΝΑΤΟ. Κοίταγα να μην πέσουν βόμβες στο κεφάλι μου. Δεν μπορείς λοιπόν να φέρνεις τέτοιες σημαίες εδώ μέσα. Ήσουν μικρός τότε, αλλά πρέπει να μάθεις κάποια πράγματα, αλλιώς θα τελειώσεις όπως και οι σημαίες», είπε ο Λούκατς σε έντονο ύφος.

Ο Στανιβούκοβιτς πλησίασε το βήμα που μιλούσε ο Λούκατς, με τον υπουργό Εσωτερικών να αντιδρά έντονα πετώντας του αρχικά χαρτάκια ενώ στη συνέχεια τον αποκάλεσε πίθηκο και τον χαστούκισε. Η συνεδρίαση διακόπηκε προσωρινά και η αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση του Λούκατς.

Σημειώνεται ότι στο Κοινοβούλιο της Βοσνίας, οι Κροάτες και οι Βόσνιοι βουλευτές τάσσονται υπέρ των σχέσεων με το ΝΑΤΟ ενώ οι Σέρβοι δηλώνουν αντίθετοι.

Στη Λιβύη ο Νίκος Δένδιας!

Στη Λιβύη μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με το κυβερνητικό αεροσκάφος Gulf Stream, που απογειώθηκε περίπου στις 10:00 το πρωί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, με προορισμό τη Βεγγάζη.

Πληροφορίες που μεταδίδουν αραβόφωνοι και λιβυκοί λογαριασμοί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αναφέρουν ότι ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ.

Ωστόσο, κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών ούτε επιβεβαιώνουν, ούτε διαψεύδουν.

Απελάθηκε ο πρέσβης της Λιβύης από την Αθήνα!

Εντός της ημέρας αναμένεται η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης από την Αθήνα κάτι για το οποίο τον είχε προειδοποιήσει ο Υπουργός Εξωτερικών κύριος Δένδιας προ ημερών.

Ο κύριος Δένδιας είχε ζητήσει από τον πρέσβη να παραδώσει άμεσα το κείμενο της συμφωνίας που είχε υπογράψει η χώρα του με την Τουρκία, κάτι το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε, η διορία έληξε συνεπώς θα πρέπει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να προχωρήσει στην απέλασή του.

Εν τω μεταξύ, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς μετά την έγκριση του μνημονίου από την τουρκική Εθνοσυνέλευση, «πράσινο» έδωσε και η κυβέρνηση της Λιβύης. Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ στηρίζει την Αθήνα και χαρακτηρίζει «προκλητική» τη συμφωνία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Λίβυος πρέσβης θα μεταβεί στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου αναμένεται να κηρυχθεί «persona non grata» (ελλ. ανεπιθύμητο πρόσωπο) και να του δοθεί μικρή διορία προκειμένου να εγκαταλείψει τη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την τουρκική Εθνοσυνέλευση αργά το βράδυ και η κυβέρνηση της Λιβύης ενέκρινε το μνημόνιο με την Άγκυρα. Την έγκριση έδωσε το Προεδρικό Συμβούλιο της Εθνικής Κυβέρνησης της Λιβύης του Φαγέζ αλ Σαράζ, την οποία στηρίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Σημειώνεται ότι η συμφωνία δεν κατατέθηκε στη Βουλή της Λιβύης, καθώς το σώμα αυτό ελέγχεται από τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, που θέλει να αναλάβει την εξουσία σε όλη τη χώρα.

Πάιατ: Προκλητική η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης

Μιλώντας στην ημερίδα «Ανατολική Μεσόγειος. Η σημασία των πυλώνων σταθερότητας σε μια θάλασσα αστάθειας», που διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο (American Hellenic Institute), ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ καταδίκασε μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η Τουρκία με την Λιβύη, μια "συμφωνία" που πρόκειται να χωρίσει στα δύο τη Μεσόγειο!

«Το μνημόνιο με τη Λιβύη δημιούργησε εντάσεις την περιοχή. Δεν βοηθάει και είναι προκλητικό. Αυτές οι ενέργειες είναι αντίθετες προς το πνεύμα της συνεργασίας και σταθερότητας που οι ΗΠΑ θέλουν για την περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η χώρα του έχει ξεκάθαρα δηλώσει πως βλέπει την Ελλάδα ως ένα παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή και μέρος της λύσης.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share