Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παραίτηση δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Μουσκάτ!

Είδηση σοκ!

29 Νοεμβρίου 2019 16:40
Παραίτηση δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Μουσκάτ!

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση για εσπευσμένη παραίτηση του πρωθυπουργού της Μάλτας, Μουσκάτ!

Θρήνος: Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιασουχίρο Νακασόνε!

Η απόφασή του επισπεύσθηκε λόγω της πολιτικής και νομικής κρίσης που είχε ως αποτέλεσμα η έρευνα για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Καρουάνα Γκαλίζια δεν έχει ακόμη μπει στο αρχείο, αντιθέτως αναδύονται συνεχώς νεά στοιχεία που ρίχνουν φως στο μυστήριο πίσω από τον λόγο εξόντωσής της.

Σε ρεπορτάζ - βόμβα, το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει την ύπαρξη συμβολαίου θανάτου ύψους 150.000 ευρώ για την Γκαλίζια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια ημέρα το καλοκαίρι του 2017 ο Βινς Μουσκάτ, ένας από τους τρεις κατηγορούμενους ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, άφησε τον φίλο του και έτερο κατηγορούμενο στην υπόθεση Άλφρεντ Ντετζόρτζιο σε ένα πολύ γνωστό καφέ της Μάλτας.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Άλφρεντ Ντετζόρτζιο επέστρεψε στο αυτοκίνητο για να ανακοινώσει στον Μουσκάτ (απλή συνωνυμία με τον πρωθυπουργό) ότι είχαν ένα συμβόλαιο: να σκοτώσουν την κορυφαία δημοσιογράφο του νησιού, τη Ντάφνε Καρουάνα Γκαλίζια.

Το αυτοκίνητο της δημοσιογράφου ανατινάχθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2017 έξω από το σπίτι της, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Όπως γράφει το πρακτορείο, ο Μουσκάτ φέρεται ότι αποκάλυψε στην αστυνομία αυτές τις λεπτομέρειες για το συμβόλαιο θανάτου τον Απρίλιο του 2018, με την ελπίδα ότι θα μπορούσε να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης και να κερδίσει χάρη.

Το Reuters αναφέρει πως λεπτομέρειες αυτής της ομολογίας είχαν περιέλθει σε γνώση του πριν από ένα χρόνο αλλά δεν είχαν δημοσιευτεί μέχρι τώρα προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις εν εξελίξει έρευνες.

Ουκρανία: Πρωθυπουργός ετών...35!

Η βουλή της Ουκρανίας ενέκρινε ως νέο πρωθυπουργό της χώρας τον 35χρόνο Αλέξιι Γκοντσαρούκ, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα.Ουκρανία: Οκτώ νεκροί από φωτιά σε ξενοδοχείο!

Ο Γκοντσαρούκ, δικηγόρος στο επάγγελμα, μιλώντας στην ουκρανική βουλή, δήλωσε ότι το πιο σημαντικό ζήτημα για την νέα κυβέρνηση είναι να πετύχει ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης όχι της τάξεως του 2-3% αλλά της τάξεως του 5-7%, ενώ προσέθεσε ότι η κυβέρνηση του θα εστιάσει στην ταχύτητα και τις επιτυχείς οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει την συνεργασία της με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με το οποίο θα αρχίσει συνομιλίες σε μερικές εβδομάδες για ένα νέο πρόγραμμα, που θα αντικαταστήσει το υπάρχον πρόγραμμα κάλυψης των αναγκών εξωτερικής χρηµατοδότησης της χώρας, οι οποίες προσδιορίστηκαν σε συνεργασία µε το ΔΝΤ στο πλαίσιο της συµφωνίας Stand-By (SBA) του ∆ΝΤ ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας από την βαθιά ύφεση και την νομισματική κρίση την οποία είχε υποστεί από τις εχθροπραξίες μεταξύ των φιλορώσων αποσχιστών και του ουκρανικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία που ξεκίνησαν το 2014.

Ο Γκοντσαρούκ επεσήμανε παράλληλα ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στο στελεχικό δυναμικό του κρατικού μηχανισμού, σε αξιολογήσεις όλων των κρατικών οργανισμών από τους οποίους θα απολυθούν τα διευθυντικά στελέχη που δεν αποδίδουν. Αναφερόμενος στις ενεργειακές προοπτικές της Ουκρανίας, εξέφρασε την προσδοκία ότι η Ουκρανία θα ενταχθεί σε σημαντικό βαθμό στην ενεργειακή αγορά της Ευρώπης το 2023.

Η ουκρανική βουλή ενέκρινε επίσης ως νέο υπουργό Άμυνας, τον Άντρι Ζαχαροντνιούκ, δικηγόρο στο επάγγελμα και ακτιβιστή.

Στην θέση του υπουργού Εξωτερικών, η ουκρανική βουλή ενέκρινε τον Βαντίμ Πριτάϊκο, πρώην πρεσβευτή της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

 

Πολιτική

Ροή ειδήσεων

Share